Počelo je! Posledice mladog Meseca u Raku ćemo osećati do kraja jula

Mother
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Posledice ćemo dugo osećati.

Rak je znak vezan za ljubav, emocije, toplinu, brigu, pa je ovo vreme pojačane osetljivosti i intuitivnosti. Ali Rak je povezan sa našim precima, poreklom, porodičnom karmom i sopstvenom karmom iz prethodnih inkarnacija.

Žensko, vodeni znak Raka i njegovog vladara Meseca, predstavlja razvoj fetusa u materici i rođenje deteta. Već u materici, a posebno u prve tri godine života, dete počinje da preuzima programe i uloge porodice u kojoj je rođeno. Ovu porodicu ne predstavljaju samo roditelji, već i čitav niz predaka.

Bez ovih programa i uloga, dete jednostavno ne bi opstalo u materijalnom svetu, iako nije neophodno da svi programi, koje preuzima od svoje porodice, budu u skladu sa višim Ja (dušom) te osobe. U simbolici znaka Raka, stvorena je matrica, oklop, unutar kojeg boravi duša.

Čovek sam po sebi nema oklop, već se ova matrica stvara kroz pretpostavku uloga, identiteta, programa, uslovljenosti koji počinju u porodici. Kasnije se dalje programiranje sprovodi u vrtiću, školi, široj društvenoj zajednici.

Nakon usvajanja svih ovih programa i uloga, čovek počinje da živi svoju sudbinu, a zapis o toj sudbini može se pročitati iz njegove karte rođenja.

Zajedno sa drugim astrološkim tehnikama, natalna karta je zapis čovekovog života, matrica, koju on nepogrešivo živi, sve dok se Rakov oklop napravljen od uslovljavanja ega ne razbije. Tada čovek dobija i moć stvaranja, pa je moguće promeniti tok života i događaja koje je do sada nepogrešivo živeo.

Juče Mesec je ušao u znak Raka, pa nas čeka intenzivno čišćenje karme predaka i porodičnih obrazaca koji nisu u skladu sa željama naše duše, kao i čišćenje sopstvene karme od prethodnih inkarnacija. Vrhunac ovog procesa očekuje nas danas, na dan mladog meseca, a uticaj će se osećati do kraja jula. Iako je moguće spontano, čišćenje ipak zahteva našu nameru, jer je za početak procesa potrebna je volja pojedinca.

Zato se hrabro suočavamo sa sopstvenim i porodičnim programima, uticajima, tajnama, negativnošću, nagomilanim traumama.

U vreme ovog mladog meseca snažno se aktivira planeta Pluton, koja je u opoziciji sa Suncem i Mesecom. Zato ovih dana osećamo povećan nemir i potrebu za povlačenjem. Pluton je vladar moći, smrti i transformacije, jer da bi se probudilo novo svetlo, staro ja mora umreti. Ali to izaziva nelagodu, nervozu, ali i ulazak u svoj unutrašnji svet i introspekciju.

Rak i vrh četvrte kuće označava naše najdublje unutrašnje ja – pravu prirodu, ili dušu. Zato sada uz pomoć Plutona dolazimo do sebe i svog bića. piše Atma.

Bonus video: Horoskop i pomračenje Meseca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram