Koje to četiri stvari uspešne žene urade pre devet ujutru

Ne uzimaj odmah telefon u ruke, Foto: Arthur Bargan / Alamy / Alamy / Profimedia

Gašenje poslednjeg alarma, brzo ustajanje iz kreveta, tuširanje i stresni odlazak na posao?

Ako vam ovo zvuči poznato onda je ovo tema za vas.

Ovo ne mora i ne treba da bude vaša jutarnja rutina. Na svu sreću uz male trikove drugih uspešnih i srećnih dama, vrlo lako možete kreirati dobre navike koje će vam popraviti jutra, te uz koje će vam dan krenuti bez velikog stresa. Naravno, u današnjem vremenu obaveze nas sustižu za svih strana, dan bez stresa, barem onog malog je skoro pa nemogući. Međutim uvek postoji prostor za bolju organizaciju i pozitivnije navike. U nastavku donosimo pet stvari koje srećnije žene žele urade do devet sati ujutru.

Ne koriste telefon do 9 sati

Pored toga što će vam telefonski pozivi, mejlovi i poruke stvoriti stres odmah ujutru, jutro bez telefona ima i druge beneficije. Ukoliko uzmete telefon na nekoliko minuta to se vrlo lako oduži i na jedan sat, samim tim gubite vreme koje možete uložiti u pozitivnije stvari koje će vam dati energiju.

Uživaju u tišini

Ukoliko ste u mogućnosti, ovo je jedan od najboljih trikova za početak no-stres dana. Ideja je da uživate u tišini, ne dopuštate nepotrebnim informacijama u vašu memoriju, te da osetite mir pre nego krenete s radnim obavezama. To znači bez razgovora na telefon, bez poruka i mejlova, ali i bez razgovora sa ukućanima neko vreme nakon buđenja.

Vizualizacija dana

Ovaj korak vam se može činiti pomalo neefikasan ili šašav ali zaista ima efekta. Naime, svi imamo to-do liste koje su ispunjene raznim obavezama, ali kroz vizualizaciju u mislima pređite svaki od tih koraka i pokušajte zamisliti kako ćete se osećati kada ih ispunite. Na ovaj način ćete dobiti dodatnu motivaciju i inspiraciju.

Tuširanje hladnom vodom

Ovo je jedna od najekstremnijih stvari na listi, ali za mnoge deluje pozitivno. Benefiti hladnog tuša su povećavanje protoka krvi, sagorevanje nezdravih masti te oslobađanje dopamina u organizam. Naravno preporučuje se jutarnje vežbanje, ali uz hladan tuš dobijate sličan efekat, piše Bonjour.

***

Bonus video: Joga vežbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram