Kako da ovaj retrogradni Merkur okrenemo u našu korist

Zoi Kravic, Foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ne mora svaki retrogradni Merkur da zavrne nas - možemo i mi njega.

Svi najavljuju da će i ovaj retrogradni Merkur da nam napravi haos od života.

Kako retrogradni Merkur može uticati na vaše zdravlje i blagostanje

S obzirom na to da je retrogradni Merkur aktivna faza oporavka u astrologiji, možda ćete osećati iste frustracije koje dolaze kada vas život naterate malo da usporite. Koliko god znate da morate da odvojite vreme da biste se odmorili i napunili, to zapravo može biti izazov. Možda imate neke utvrđene ciljeve treninga snage koje želite da postignete u određenom vremenskom okviru, spremate se za trku ili planirate da odete na fitnes trening koji će zahtevati mnogo putovanja — sve dok Merkur ne baci seme sumnje u vaše planove. Ali suočavanje sa tom frustracijom direktno – postati radoznala i shvatiti o čemu se zapravo radi – najbolji je način da se nosite i pobedite stres koji može da se pojavi.

I dalje možete – i trebalo bi – da stvarate promene i sledite svoje ciljeve zdravlja tokom retrogradnog Merkura. Opet, to možete uspeti ako pokušate da radite zajedno sa njegovom energijom nego protiv nje. Konačno, ono što Merkur želi od vas tokom ovih tronedeljnih okreta unazad jeste da date prioritet gledanju unutra, a ne fokusiranju na spoljašnje aspekte života.

Možda bi trebalo da razgovarate sa svojim terapeutom malo više nego obično, pronalazite nove načine da brinete i o svom telu i svom umu, poboljšate svoje veštine u nekoj fizičkoj aktivnosti ili jednostavno naučite da slegnete ramenima ako nešto ne ide.

Kako iskoristiti retrogradni Merkur u svoju korist

Da biste se osećali najbolje fizički, mentalno i emocionalno dok iskusite efekte retrogradnog Merkura, oslonite se na ove savete.

Dajte prioritet svom mentalnom blagostanju

Retrogradni Merkur je savršen za usporavanje i pojačavanje vaše rutine za negovanje vašeg mentalnog i emocionalnog blagostanja. Pokušajte da pojačate svoju meditaciju, idete u šetnje prirodom ili se češće javljate svom terapeutu. Najvažnije, dajte sebi redovno vreme i prostor da se povučete i vežbate svesnost.

Nadogradite svoju fitnes tehnologiju

Merkur vlada i vašim telom, ali i pametnih uređajima, tako da bi vas njegovi retrogradni periodi mogli inspirisati da počnete ponovo da slušate podkast koji ste obožavali dok ste trčali vikendom. Ali pošto retrogradnosti takođe mogu da izazovu pustoš na bilo kojoj vrsti elektronskog uređaja, obavezno napravite rezervnu kopiju podataka pametnog sata ili uređaja za praćenje koraka pre usporavanja.

Prigrlite nepoznato

Pored toga što se naziva planetom glasnikom, Merkur je varalica Sunčevog sistema. Iz tog razloga, retrogradnosti Merkura mogu biti ispunjene zaokretima koji bi vas mogli stresti kada imate određeni cilj od kojeg ne želite da se pokolebate (razmislite: završiti maraton ili opuštajući komplet za zanat). Da biste ostali usredsređeni tokom ovog haotičnog perioda, dajte sve od sebe da ostanete otvorenog uma i fleksibilni. Možda su vam planovi za obuku za učitelje joge bili osujećeni, ali uvek postoji plan B, piše Shape.

***

Bonus video: Najlepša jezera Srbije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram