Horoskop otkriva kakav ste tip bivše devojke

Kortni Kardašijan i Skot Disik
Kortni Kardašijan i Skot Disik, Foto: Vasquez-GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Zvezde znaju kako će izgledati vaš raskid, te kakva ćete biti kao bivša devojka.

Vaš horoskopski znak vam može puno reći o vašem idealnom partneru, lošim navikama i razlozima za raskid. Ipak, ispostavilo se da može i reći kakav ste tip bivše devojke, odnosno kako se ponašate nakon što se veza završi. Jeste li vodolija koja se nikad ne osvrće ili riba koja ostaje u prijateljskim odnosima? Astrologija ima odgovore, piše Živim.hr.

Ovan: Bivša koja se ne zaboravlja

Svim bivšima odmah nedostajete. Kad više niste zajedno, shvataju koliko im je nedostaje ta prepoznatljiva ovnovska spontanost i samopouzdanje. Rođeni ste vođa, a to važi i za vaše odnose. Verovatno ste napravili prvi korak, predložili sve najbolje sastanke i započeli najbolji seks. Ali to više nije vaš problem!

Niste tužni jer se veza završila nego ste malo uvređeni što neko ne želi biti u vašoj genijalnoj blizini.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Otići na dejt naslepo u roku od 24 časa.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na svog bivšeg: Oni „slučajno“ nalete na vas u školi/poslu/onom baru u koji uvek idete sa svojim prijateljima.

Šta vašem bivšem najviše nedostaje kod vas: Ti spontani dejtovi u poslednji čas koji postaju nezaboravne uspomene.

Bik: Opuštena bivša

Svemu pristupate logično pa kad shvatite da nećete provesti ostatak života zajedno, više vam nije stalo. Vaša pouzdana i stabilna narav pomaže vam da ostanete prijatelji s bivšima nakon toga. Odani ste bez obzira na sve.

Iako možda vi ne razmišljate tako, bivši partneri svaki put kad se družite kao prijatelji razmišljaju o vašoj vezi i pitaju se hoćete li im dati drugu priliku.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Kupiti novu garderobu, napisati knjigu recepata, preurediti dom ili srediti neki drugi aspekt svog života.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na svog bivšeg: Viđate ih, npr, svaki dan, nakon što ste odlučili ostati prijatelji, a oni ne žele pričati o svom ljubavnom životu pred vama jer vas žele nazad.

Šta vašem bivšem najviše nedostaje kod vas: Uvek ste birali najbolje restorane/barove/galerije/filmove/prodavnice. Jednostavno nemaju vašu nivo ukusa!

Blizanci: Malo jeste bivša, malo niste

Neustrašiva ste avanturistkinja pa vam raskidi nisu ništa strašno, ali ponekad bi možda trebalo da budu? Vaša dualistička priroda i harizma čine vas savršenom za obnavljanje i mirenje s bivšim, no i vi to znate. Ne možete odoleti da započnete intimni razgovor s nekim, uključujući i bivšeg.

Uvek je dobro biti opušten nakon raskida, ali morate imati na umu da su raskidi ponekad dobar odabir, pogotovo kad možete nekog novog očarati tim prepoznatljivim šarmom blizanaca. Ako se vaš bivši nije mogao nositi s vašom prirodom, vreme je da taj odnos završite i pronađete nekog boljeg.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Razgovarajte o tome s prijateljima. Najbolje odluke ćete doneti kad ste okruženi podrškom i potvrdama da je raskid dobra odluka.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na svog bivšeg: Dogovorili ste kafu kako biste se videli, a vi ćete to iskoristiti kako biste videli da li treba da se pomirite.

Ono što vašem bivšem najviše nedostaje na vama: Vi ste toliko pametni i smešni da se oni osećaju bolje već samo zato što su u vašoj blizini.

Rak: Bivša koji vas blokira na Fejsbuku

Raskidi vas pogađaju budući da ste senzibilni, ali zašto i ne biste bili? Verna ste i brižna osoba pa ako neko testira vaše poverenje i predanost, povređeni ste. Brinete o ljudima oko sebe, bilo da su to vaša braća, sestre ili partner.

Gušite se između jecaja dok pišete vrlo oštru poruku koju nikada nećete poslati, delimično iz straha da ćete je slučajno poslati pa bi oni videli koliko vas raskid zapravo boli, a delimično jer ne možete ni sami priznati koliko ste povređeni.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Pregledati fotografije na kojima su označeni i videti viđaju li se s nekim novim. Vaši prijatelji će vas na kraju uveriti da ga blokirate.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na svog bivšeg: Nećete jer se jako trudite izbeći da naiđete na njih.

Ono što vašem bivšem najviše nedostaje kod vas: Dajete najbolje masaže koje su ikada doživeli ili će ikad doživeti.

Lav: Sitničava bivša

Tvrdite da se ne ljutite i da vas nije briga, ali ste ipak ljuti. Uz to ste i uvređeni što ste izgubili vreme na nekoga ko nije tako savršen kao vi. Ne samo to, nakon svih napora koje ste uložili kako bi vaš partner bolje izgledao i lepše se ponašao, neko će drugi uživati u rezultatima? Nije fer!

Naravno da nije dobar osećaj što se on vama više sviđao nego vi njemu. Niste od onih koji igraju igrice, a nije prijatno kad se date u nešto i ne naiđete na isti stepen entuzijazma.

Možda se pokušali previše da kompenzujete hladnoćom da biste ostali prijatelji, ali na kraju shvatate da uopšte niste bili prijatelji.

Šta ćete učiniti nakon raskida:  Snimićete kratki film za sebe kako biste imali završetak te priče.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na svog bivšeg: Pozivate ih na svoj debi na Broadwayu 20 godina kasnije kako biste pokazali da ste „pobedili“ u raskidu.

Ono što vašem bivšem najviše nedostaje kod vas: Kad ste bili zajedno, zaista se osećao kao da ste par, ali nije ni slutio da sva snaga dolazi od vas!

Devica: Bivša koja ne može pustiti

U svemu tražite neki veći smisao, metodički analizirajući svaki potez pokušavajući iz njega da naučite. Neki bi mogli reći da previše razmišljate o tome, ali to je vaša priroda. Nalazite se između plakanja i zahvaljivanja svemiru što se raskid desio.

Svesni ste da je ovako bolje, ali želite da razumete zašto vam se uopšte svideo, zašto se ostali toliko dugo i zašto ste raskinuli. Razmišljate o prošlosti tražeći znakove upozorenja i uvereni ste da bi vam prelomna tačka mogla doneti neki zaključak.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Razmišljate o tome gde je sve skrenulo u pogrešnom pravcu, a nakon što vam prijatelji nisu pomogli, shvatate da ćete raskid odraditi svojim tempom.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na svog bivšeg: Iskoristićete društvene mreže da biste pokazali bivšem koliko vam je bolje bez njega, a on će prvi pogledati vaše objave.

Ono što vašem bivšem najviše nedostaje kod vas: Uvek ste sve savršeno isplanirali pa mu se činilo da on ima savršen život dok ste bili zajedno, ali ubrzo će shvatiti da ste vi bili zaslužni za to.

Vaga: Prijateljska bivša

Budući da niste skloni sukobu, stvari moraju biti stvarno loše kako bi došlo do raskida, što dovodi do mnogo neizgovorene gorčine za obe strane. Jednostavno se najbolje osećate kad ste u vezi, i vaš partner to zna.

Nakon razlaza, potrudićete se da se ponašate diplomatski i pobrinuti se da svi znaju da nema zle krvi, ali nećete im oprostiti što ste izgubili vreme na njih. Bez obzira na sve, šarmantni ste i novi potencijalni partneri počinju vas obilaziti odmah nakon raskida.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Ako ste stvarno potreseni, upisujete novi fakultet ili pravite neku drugu veliku promenu. Ako ste malo potreseni, provešćete neko vreme sažaljevajući se, obično jednu sedminu vremena koliko ste bili zajedno ili dok se ne pojavi nova simpatija.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na svog bivšeg: Viđate ih sve vreme, jer ste „prijatelji“ i potpuno vam je „svejedno“.

Ono što vašem bivšem najviše nedostaje kod vas: Osećaju se kao da ih niko nikada nije razumeo kao što ste vi, niko nema takav smisao za humor, interese i stil.

Škorpija: Hladnokrvna bivša

Za početak, svi se vaši bivši plaše vas. Vrlo brzo ćete prozvati nekoga i nećete oklevati da iznesete neke stvari iz prošlosti. Neka im je sa srećom ako vas povrede jer ćete sve svoje vreme posvetiti tome da im se osvetite. Ako bivši ima sreće da pobegne od vašeg gneva, jednostavno ćete zauvek prekinuti svu komunikaciju s njim. Kao da nikad nije ni postojao.

Suočavate se s raskidima jednako dobro kao što i mislite, što je vrlo intenzivno. Spolja se možete činiti žilavim i prilično ste neustrašivi, ali takođe ste skloni preteranom analiziranju, pitajući se jeste li učinili nešto kako biste ih oterali/naterali da se stvari raspadnu. Što ste stariji, sve više shvatate da nije uvek neko kriv i da ponekad ljudi jednostavno nisu kompatibilni.

U osnovi ste detektiv nakon raskida. Verovatno ćete pomno pratiti njihove društvene mreže kako biste pratili šta rade. Odnosno, sve dok ne pronađete nekog novog na kome ćete upotrebiti svoje sposobnosti.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Koketirate s idejom da budete s njegovim prijateljem, bratom ili komšijom kako biste „pobedili“ u raskidu.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na bivšeg: Kad počnete da paradirate sa činjenicom da se sada s nekim ko im je blizak.

Ono što vašem bivšem najviše nedostaje na vama: Seks! S razlogom je škorpija najseksi znak Zodijaka.

Strelac: Bivša koja će se uvek tajno nadati nečem više

Toliko ste smešni i duhoviti da vam je malo previše lako da postanete najbolja prijateljica svom bivšem i naravno da vam to ne smeta. Do kraja ističete kako ste samo prijatelji, ali u isto vreme, ako on ikada poželi da se nešto ponovo dogodi, odmah ćete pristati. Ali nikada nećete napraviti prvi potez.

Takođe niste baš poznati po svojoj suptilnosti. Zapravo, poznati ste po tome što ste otvoreni. Reći ćete im tačno u čemu su pogrešili/koje su njihove ružne navike/šta vam najmanje nedostaje kod njih.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Povezati bivšeg s prijateljicom samo kako biste dokazali koliko ste ga „potpuno preboleli“, ali kad shvatite da se između njih nešto dešava, ne znate kako povući taj potez.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na svog bivšeg: Ugledate ga na Tinderu i shvatate da on zapravo traži nekog novog, a iako ste raskinuli pre nekoliko meseci, to vas je zabolelo. Razmišljate o ekstremnim promenama, ali nećete ništa učiniti, a s vremenom će raskid manje boleti.

Šta vašem bivšem najviše nedostaje na vama: Niko ih drugi ne može uveriti da odlete u poslednji trenutak na egzotičnu destinaciju ili urade nešto spontano.

Jarac: Bivša koja izgleda još bolje nakon raskida

Iskreno ste uzbuđeni što ste opet sami. Kakva izvrsna prilika da upoznate nove ljude i zamenite svog bivšeg boljim likom. Naravno, vaši prijatelji bi mogli pomisliti da je ovo malo okrutno što nemate period tugovanja, ali tako je.

Vaš bivši je ionako bio pomalo dosadan i često bi vas razočarao na ovaj ili onaj način. Verovatno se jednostavno nije mogao nositi s vama. Naravno, pomalo boli, ali na kraju ste zahvalni na prilici da se rešite nekoga ko vas je vukao prema dole. Sada možete upoznati nekoga ko vas zaista voli i jako ste zahvalni što se više ne morate pretvarati da volite iste stvari.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Izlaziti s nekim ko je potpuna suprotnost vašem bivšem, samo da vidite kako je to.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na bivšeg: Naletećete jedno na drugo na žurci zajedničkog prijatelja, a da tamo toga niste ni svesni – sve dok vam sutradan ne pošalje poruku i pita što se niste javili.

Ono što vašem bivšem najviše nedostaje kod vas: Uvek ste osigurali najbolje mesto u restoranu, baru ili hotelu.

Vodolija: Bivša koji se ne osvrće

Raskid vam je došao kao olakšanje jer ste počeli da osećate gušenje. Vi ste neverovatno nezavisni i morate da se osećate kao da imate prostora da budete ono što želite ili ćete biti nervozni. Sviđa vam se kad možete nestati na tri dana ili celu nedelju, a da se ne javite nikome. No, u vezi se ipak morate javiti!

Vaše komunikacijske veštine i harizma čine da se svi koje sretnete osećaju super važnim zbog čega se i zaljubljuju u vas. Ali ako vam neko dosadi, brzo ćete nestati.

Šta ćete učiniti nakon raskida:: Rezervišite to putovanje na koje on nije hteo da ide. Konačno imate vremena! Šta ste uopšte radili kad ste bili s njim? Kako ste uopšte živeli?

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na bivšeg: Napolju ste, a on prolazi i ponaša se kao da mu je neprijatno, što vi ne razumete, sve dok ne shvatite da ste na dejtu s nekim puno zgodnijim od njega.

Ono što vašem bivšem najviše nedostaje kod vas: Vidite svet kao što niko drugi ne vidi, a bez vas u životu stvari su pomalo dosadne.

Ribe: Lepa bivša

Previše ste ljubazni i verujete svima, a vaši prijatelji su oduševljeni raskidom. Muka im je da gledaju kako se vaš partner ponaša prema vama i jedva čekaju da pronađete nekog boljeg. Romantični ste pa vam ponekad može biti teško shvatiti da veza jednostavno više ne funkcionište. Ako je gotovo, postoji razlog za to!

Saosećajni ste i ljubazni pa pokušavate sa svojim bivšim održati što je moguće prijatniju situaciju. No, vaša osetljiva strana znači da i raskid osećate prilično intenzivno. Možda ćete osećati da je on bio vaša srodna duša, ali vrlo brzo ćete shvatiti da je odgovor ne. Brzo privlačite zgodne samce u svojoj blizini.

Šta ćete učiniti nakon raskida: Pokrenuti blog koji postaje viralan.

Situacija u kojoj ćete najverovatnije naići na svog bivšeg: Počinju da prate vaš rad i slučajno lajkuju nešto na vašem Instagramu od pre 38 nedelja.

Ono što vašem bivšem najviše nedostaje kod vas: Brinuli ste o njemu kao niko drugi, a oni to nisu zaslužili.

***

Bonus video: Zdravo sunčanje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram