Dramatična promena koju nam donosi Merkur u Ribama

horoskop
Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

Kreće vrlo intenzivan period...

Markur, planeta misli i komunikacija, zaplovila je u duboke i misteriozne Ribe. Ulazak Merkura u vodeni znak Riba donosi nam duboko poniranje u mračnu i tajanstvenu teritoriju. Kada Merkur menja znakove, doživljavamo promenu u načinu na koji razmišljamo i kako percepiramo svet oko sebe. Ponekad je ta promena veoma dramatična jer naše razmišljanje se menja zajedno sa načinom na koji komuniciramo, a to utiče na način na koji se odnosimo prema drugima.

Dok Merkur bude plovio u svet Riba, mi ćemo biti uronjeni u svet mašte, snova i intuicije. Sledi potpuno emotivno zatvaranje, istaknuto Jupiterom i Neptunom u znaku Ribe. Sunce se takođe nalazi u ovom znaku i pojačava potrebu da se povlačimo unutar sebe.

Kada se Merkur nađe u ovom znaku, to je znak njegovog pada. Unutrašnji pejzaž nalik snu, koji inspiriše duhovni rast, osećaćemo se kao da smo na putu kroz maglu. Osećaj postaje sve, intuicija se pojačava, sanjarenja mogu lako izmaći kontroli.

Ovaj uticaj Merkura može dovesti do odugovlačenja, pa bi bilo dobro uskladiti vreme za posao i vreme za odmor. Moguć je umor i mentalni i fizički gde nas svet sna iznova i iznova zove.

Merkur u Ribama nam omogućava da uronimo u unutrašnji svet nade i fantazije sanjivih Riba. Bitno je da razlučimo između onoga što je neophodno u stvarnom svetu i onoga što će se stvarati u našim glavama. Most između fantazije i stvarnosti obavijen je mirnom izmaglicom pod kojom možemo ostvariti svoje snove ako budemo pazili da se ne nađemo na ivici snova i ako pronađemo balans između fantazije i stvarnosti, piše ultra.ba.

Važno je da imamo strpljenja dok se Merkur kreće znakom Riba jer se neće videti rezultati našeg delovanja na površini. Međutim, fantastično je vreme za sve oblike umirivanja našeg duha i meditacije. U ovom periodu svi smo intenzivni i osetljivi na razne stvari, a oni koji su posebno duhovno osvešćeni biće izuzetno senzitivni.

Odlično je vreme za umetničko izražavanje i kreativni rad. Bilo bi dobro pokušati sa drugačijim pristupom i videti kuda nas naša intuicija vodi, što se tiče naše kreativnosti. Umetnost je jedna od najmoćnijih sila pomoću koje možemo promeniti vlastito iskustvo i način na koji nas drugi razumeju.

Emocionalni intenzitet ovog tranzita dostiže vrhunac od 19. do 25. marta, kada Merkur pravi konjunkciju i sa Jupiterom, koji uvećava šta god dotakne, i Neptunom koji je u svom matičnom znaku. Manifestacija ove konjukcije bi mogla biti u begu od stvarnosti.

Sve u svemu, s Jupiterom i Neptunom, koji su tako blizu jedan drugom, duhovna svest raste, a to se može poboljšati radom na ovim moćnim energijama.

Za vreme boravka Merkura u znaku Riba do 27. marta najbolje bi bilo da ostanemo u skladu sa svojim željama i potrebama jer sve što dolazi sa strane ili od drugih može veoma lako da nam sruši unutrašnji mir i sklad.

U ovom periodu kada je sve u znaku Ribe aktivirano, najbolje je odložiti sve poslove i ambicije u vezi posla, radnih obaveza ili pokretanja novih poslovnih projekata ili planova. Vreme je zatvaranja i završetka, tako da deo tog procesa može uključivati ​​i puštanje ljudi iz prošlosti ili spopstvenih očekivanja.

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram