12 loših navika koje koče svaki horoskopski znak

Foto:Shutterstock

Svaki horoskopski znak ima onu jednu lošu naviku karakterističnu za njega, naviku koja mu uvek iznova stvori problem ili loše utiče na komunikaciju s drugim ljudima. Tek kada ih spoznamo, možemo da ih se rešimo i krenemo dalje.

OVAN – istrajan je u lošim odlukama

Ovnovi su kompulsivni i odmah reaguj na neku situaciju, bez čekanja. Ovan će radije doneti  lošu odluku nego nikakvu odluku, ali problem je u tome što potom tvrdoglavo istrajan u njoj i ne priznaje da je zapravo loša za njega. Ima potrebu stalno da ide napred pod svaku cenu i ne voli da stagnira, ali ponekad je bolje ostati na mestu umesto kretanja u pogrešnom smeru, piše zadovoljna.hr. 

BIK – teško pušta nove ljude u svoj život

Prema mišljenju astrologa, bikovi su horoskopski znak koji se najteže nosi s promenama bilo koje vrste. To vredi i za proširivanje kruga prijatelja. Bikovi imaju svoj krug ljudi u koji teško puštaju nekog novog, ali ne zato što su nezainteresovani za nove osobe nego zato što su navikli na svoju ekipu i ne da im se „da eksperimentišu“. Međutim, na taj način uskraćuju divna iskustva i obogaćivanje privatnog života.

POGLEDAJTE JOŠ:

BLIZANCI – ne vodi računa o svom rasporedu

Pripadnici ovog znaka imaju bogat društveni život, imaju veliku potrebu za druženjem s prijateljima i kolegama te nikad ne odbijaju poziv na kafu. S obzirom na to da po prirodi znaju biti vrlo neorganizovani, te zaboravljaju dogovore koje već imaju, to je naposletku loš spoj. Čekaj, za danas smo se dogovorili? Jao, zaboravila sam! Oprosti, evo stižem što pre, rečenica je koju verovatno često čujete od blizanaca.

RAK – odbija da izađe iz svoje zone komfora

Nijedan horoskopski znak ne voli svoj dom više od rakova. Vole ga do te mere da će umesto svakog izlaska koji vi predložite oni kontrirati s predlogom da radije dođete kod njih i izležavate se zajedno na kauču. Čim moraju izaći iz svoje zone komfora ili previše vremena provesti daleko od sigurnosti svog doma, postaju jako nervozni.

LAV – pokušava da reši probleme trošenjem

Svaku veću (i manju) životnu promenu lavova prati i šoping. Bez obzira na to žele li odbolovati nedavni prekid veze ili su dali otkaz zbog groznog šefa, lavovi će se odmah počastiti šopingom kako bi što pre skrenuli misli sa svega. Međutim, emocije se ne mogu samo tako ignorisati i vratiće se na površinu bez obzira na to koliko lepih novih stvari nakupujete kao utehu.

DEVICA – nepotrebno kritična prema svima

Visoki postavljeni standardi jedna su od odlika ovog horoskopskog znaka. Devica lestvicu uvek podigne visoko, a čak i ako zna da je ni sama ne može doseći i dalje će neumorno to pokušavati. Pre svega je kritična prema sebi, a onda iz navike i prema svima drugima, ali zaboravlja da tako može lako da povredi ljude i utiče na pad njihovog samopouzdanja.

VAGA – nestaje kad iskrsne problem

Šarmantne vage kraljice su diplomatske komunikacije, ali kada osete da bi problem na koji su naišle mogao eskalirati, povlače se i nestaju. Zaboravljaju da rešavanje nesporazuma zapravo može dovesti do bolje dinamike u odnosu s drugom osobom i izgradnje poverenja.

ŠKORPIJA– napada kad se oseti nesigurnom

Tačnije, dopušta da sopstvenim nesigurnostima da prevladaju. Škorpije najobičniju zezanciju često pogrešno shvate kao napad i onda istog trena bocnu i više nego što bi trebali. Škorpije treba da veruju dobrim namerama, a manje vremena da provode razmišljajući o najgorem mogućem ishodu.

STRELAC – ne priznaje da je pogrešio 

Niko nije imun na greške pa tako ni strelci, ali njima jako teško pada priznanje da su grešku napravili i da su pogrešili. Braniće svoje postupke do iznemoglosti i pokušati da nađu opravdanje, a to je velikim delom rezultat njihove kompetitivnosti. Kada su u pitanju dragi ljudi, bolje je izviniti se nego ih izgubiti samo zato što se ne možete nositi s porazom.

JARAC – kralj prigovaranja

Čak i u ležernim situacijama, jarac se neće previše opustiti jer itekako voli svoj imidž ozbiljne osobe. Neki će to pogrešno protumačiti kao oholost, ali jarčevi su zapravo samo malo mrzovoljni, te obožavaju da negoduju i pronalaze primedbe za sve.

VODOLIJA – namerno testira ljude

Vodolije ne gube vreme kada upoznaju nekog. Istog trena žele da znaju može li se osoba nositi s njima i testiraju ih na sve moguće načine. Namerno će sukobiti mišljenja kako bi video reakciju, te prati hoće li osoba postati defanzivna ili se upustiti s njim u konstruktivnu raspravu. Njihove namere nisu loše, ali ne smeju da zaborave da nisu svi na prvu jednako odvažni i opušteni kao i oni, te mnogima treba puno više vremena za iskrenu komunikaciju.

RIBA – ne može da zaboravi prošlost

Kada riba kaže da će nekoga zauvek voleti, verujte joj. Ove romantične sanjarke neće vas zaboraviti nakon raskida, samo će u svom srcu pronaći mesto na koje će vas skloniti i po potrebi vam se vratiti u mislima kako bi još malo razmišljala o svemu što se dogodilo. Ribe jednostavno ne mogu da zaborave prošlost, a upravo ih to često koči u životu. Umesto da gledaju hrabro krenu napred prema nečem boljem, one zapnu u prošlim vremenima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram