Ko je žena u žutom s kraljevskog balkona? Stavila ruku na leđa princa Vilijama i pokazala svoje mesto na dvoru

Grofica Sofi od Edinburga
Grofica Sofi od Edinburga; foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Protekle subote je u Velikoj Britaniji obeležena zvanična proslava rođendana kralja Čarlsa, poznata po tradicionalnoj paradi Trooping the Colour.

Ovog puta pažnju je privukla Kejt Midlton, snaja kralja Čarlsa, koja se prvi put pojavila u javnosti za poslednjih šest meseci. Kejt je sa svojom decom prvo putovala automobilom, zatim kočijom, da bi na kraju cela porodica zajedno pozdravila građane sa balkona palate.

Posebno je pažnju privukao nestašni princ Luj, koji je kao i obično bio vrlo energičan za svoje godine, što je razljutilo njegovu stariju sestru, princezu Šarlotu, koja je pokušavala da ga smiri.

Takođe se puno govorilo o govoru tela Kejt Midlton i princa Vilijama na balkonu, koji je jasno pokazao stanje njihovog braka, ignorišući glasine o preljubi.

Pored Čarlsa, Kamile, Kejt, Vilijama i njihove dece, na balkonu su se pojavili i drugi članovi britanske kraljevske porodice. Posebno je privukao pažnju trenutak kada je dama u žutom položila ruku na leđa princa Vilijama kao znak podrške.

Grofica Sofi od Edinburga
Grofica Sofi od Edinburga; Foto: YouTube

*

Grofica Sofi od Edinburga
Grofica Sofi od Edinburga; foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

U pitanju je manje poznata i diskretna članica porodice – Sofija, grofica od Edinburga, supruga princa Edvarda, brata kralja Čarlsa.

Nakon smrti kraljice Elizabete, mnogo se pričalo o Sofijinoj posebnoj vezi sa pokojnom kraljicom, a njena slika u crnini je to potvrdila. Tada se grofica, inače, vozila u kolima sa Megan Markl.

Grofica Sofi od Edinburga
Grofica Sofi od Edinburga; foto: Stephen Chung/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sofija je u javnosti poznata kao jedna od miljenica pokojne kraljice, posebno nakon udaje za njenog sina, princa Edvarda.

Posebno snažnu vezu sa kraljicom ostvarila je nakon smrti svoje majke Meri Ris-Dđouns 2005. godine, kada je Sofijina i Edvardova ćerka Luisa imala samo dve godine.

Britanski mediji su preneli da je Sofiju jako pogodila i smrt princa Filipa, a kraljica Elizabeta se tokom njegove sahrane sprovoda najviše oslanjala na nju. Nakon majčine smrti, Sofija je često nazivala kraljicu ‘mama’, što je pokazatelj njihovog veoma bliskog odnosa, sličnog odnosu između majke i ćerke.

Grofica Sofi od Edinburga
Grofica Sofi od Edinburga; foto: Tayfun Salci/ZUMA Press Wire/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Postoji velika ljubav i uzajamno poštovanje između njih dve“, izjavio je izvor za Daily Mail.

„Sofija je kraljici kao ćerka, jako su bliske. Kraljica joj veruje i oslanja se na nju više nego na mnoge druge“, dodao je drugi izvor svojevremeno.

Sada je pokazala da je izuzetno bliska i sa Vilijamom, a smatra se da pruža veliku podršku i pomoć bolesnoj Kejt.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram