„Uopšte ne izgledaš kao na televiziji“: Ko je Maja Dragić kad se ugase kamere

Maja Dragić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Zavirite u dnevnu rutinu novinarke N1.

Maja Dragić je već godinama omiljeno TV lice – zbog svoje prirodnosti, hrabrosti, profesionalizma. Prezenterka i producentkinja na televiziji N1, donela je svoje bogato novinarsko iskustvo pred ekrane i publici svakodnevno, bez kompromisa, predstavlja aktuelne priče koje oblikuju našu stvarnost.

Osim kao vrsnu novinarku, znamo da Maja stoji iza dokumentarnih filmova i reportaža, da je dugo izvešavala i sa terena, kao i da je za svoj beskompromisni rad bila i nagrađivana.

Sada je prilika da je upoznate još bliže – želeli smo da zavirimo u njene male rituale kada nije u velikom studiju. Maja se uvek odlično našali na svoj račun, kada god se desi neizbežan lapsus u emisji „Dan uživo“, a tako je bilo i ovog puta.

Maja Dragić Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Ko je Maja kada se ugase kamere – kako izgleda jedan vaš dan?

„Maja je devojka koja čeka dan kada će joj zubar saopštiti da skida fiksnu protezu. Ako je slobodan dan vreme provodim sa prijateljima ili vozim bicikl ili idem na pijacu. Dnevna rutina je odlazak na trening a nakon toga priprema za emisiju Dan uživo i odlazak na posao“.

Šta je najizazovnije u vašem poslu, a šta najviše volite?

„Dnevno novinarstvo samo po sebi je izazov jer morate non stop biti uključeni i sve pratiti da biste sklopili celokupnu sliku onoga što se oko vas dešava. Emisije koje se emituju uživo, a koje vodim su stresna vrsta izazova jer sve što kažete odlazi u etar. Najviše volim kada nešto što radim, kao i moje kolege, nekome pomogne“.

Kako se „podižete“ posle teških dana i intervjua?

„Najviše mi pomaže odlazak u teretanu jer da bismo mentalno bili zdravi treba nam fizička aktivnost, a nekad se jednostavno isplačem i to može biti odličan ventil. Razgovori sa prijateljima i kolegama takođe budu od pomoći“.

Koji je najlepši kompliment koji ste dobili od ljudi na ulici?

„Uopšte ne izgledaš kao na televiziji“.

Šta nikada ne biste obukli pred kamerom?

„O odeći koju nosimo na televiziji brinu naše stilskinje, pa onda sve prepuštam profesionalcima“.

Kako čuvate lice od scenske šminke?

„Što se tog tiče mislim da imam baš sreće jer koristim samo hidratantnu kremu, nikad nisam bila kod kozmetičara – verovatno je u pitanju dobra genetika“.

Šta kupujete kada želite da častite sebe?

„Hrana je moj najveći izvor zadovoljstva“.

Koje žene su vaša večna inspiracija i uzor?

„Moja baka i moja mama“.

***
BONUS VIDEO: Hit potez Maje Dragić nakon peha u programu uživo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram