Trikovi Marije Žeželj pomažu da ispadneš bolje na fotkama

Marija Žeželj Foto: Instagram/marijazezelj

Od koga da kupimo fazone za fotkanje nego od jedne od naših najlepših manekenki? Marija Žeželj zna kako da napravi dobru fotku, a analizirajući njen Instagram profil uhvatili smo nekoliko trikova koji mogu i naše slike da podignu na viši nivo.

Marija živi u Njujorku, putuje svetom radeći kao model, a na Instagramu je prati 662.000 ljudi. Bilo da ima jako seksi autfit, ili je u trenerci, da li je u pitanju selfi ili slika u bikiniju – poza je uvek dobra.

Ipak, radeći u modnoj industriji, normalno je da je upila i primenila sve moguće savete stručnjaka i to primenila i na svom profilu, a mi od nje isto tako možemo pokupiti po koji trik za vrhunske fotke.

Dodir kose

Čest problem dok se fotografišemo je upravo – šta sa rukama?!

Marija je ovaj problem lako rešila i jednostavno svoje ruke ‘uposli’ dodirujući svoju kosu. Fotke tako izgledaju spontano, a u isto vreme ovaj potez nam dozvoljava da kontrolišemo kako će kosa da nam izgleda na slici.

Da li ćete obe ruke uposliti ili samo jednu, skroz je na vama…

A, vidimo da isti potez koristi i kada su u pitanju profesionalne fotke – što znači da dodir kose sigurno radi posao.

Pokret glavom

Ovaj pokret čini da fotografija deluje izuzetno spontano i kao da je uhvaćen baš taj savršen trenutak.

Bilo da glavu nagnete na stranu ili malo nazad – efekat je isti.

A, čak i kombinacija izgleda fenomenalno…

Efekat dužih nogu

Marija ima duge noge, ali realno je da ih nemamo svi. Ovim jednostavnim pokretom i ona postiže efekat dužih nogu, pa što ga ne bismo isprobali?

Jednu nogu stavi malo ispred druge, a drugi kuk malo izbaci, te ne samo da noge izgledaju duže (čak iako se ne vide cele), dobija se i efekat širih, oblikovanih bokova – što uopšte nije na odmet.

Dodir naočara

I za kraj – ponovo rešenje za ‘šta ću sa rukama’ problem.

Ide sunčano vreme i dodir naočara ne samo da rešava taj problem, nego dodaje i efekat zavodljivosti i seksepila – posebno ako ‘bacite pogled’ preko istih.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram