Situacije u kojima je Vesna Zmijanac dokazala da je šefica svemira

vesna zmijanac
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Najveća legenda srpske estrade.

Ona je žena o kojoj je maštala cela Jugoslavija, a čije pesme će se slušati i narednih 100 godina.

Vesna Zmijanac je legenda narodne muzike a i života uopšte – što nam je pokazala u više navrata.

Imala je buran život zbog kojeg se nikada nije izvinjavala, stvorila je karijeru kakvu bi svako poželeo, otpevala hitove koji će je nadživeti. Od skromnih početaka postala je najveća zvezda Jugoslavije, uživala je u svojoj lepoti i ljubavi prema muzici, zbog koje i dan danas nastupa i puni kafane.

A pored svega toga, iznova nas iznenadi i nasmeje izjavama koje su dokaz da je šefica svemira. Podsetili smo se nekih.

O marksizmu…

Nedavno je na Tviteru osvanuo isečak iz rijalitija u kojem je Vesna učestvovala, a na kojem je jasno da se ne stidi što je učila marksizam. Štaviše, Vesna dobro pamti osnovne ideje Karla Marksa, koje su i u kapitalističkom 21. veku vrlo relevantne. „Istorija ljudskog društva nije ništa drugo do istorija klasne borbe“, citira ona, dodajući da su je kasnije terali da to izbriše – što ona nije učinila.

O muškarcima…

Vesnu su povezivali s raznim muškarcima, o njenim romansama kružile su najluđe priče, a ona lično je imala neke nezaboravne izjave o muškarcima.

„Pa moram da volim mlađe kad je ova moja generacija umrla. Ništa drugo mi ne preostaje nego mlađi. Ja još dobro vidim, svakog dobrog frajera primetim“, rekla je.

„Muškarci ne smeju da mi se udvaraju. Vidiš da delujem opasno. Meni se nikad niko nije udvarao, jer su ceo život bili isprepadani od mene. Ja sam uvek morala da se udvaram“, takođe je priznala.

O porocima…

S kafanskim životom dolaze i poroci, a Vesna je sasvim otvoreno govorila i o alkoholu i o drogama.

„Znala sam da odem na groblje na Bukulji, tamo sednem na grob neke babe i popijem po devet čokanjčića rakije, a onda me uhvati san. Verujte mi, nema ništa tužnije od pijane žene. I sama sam sklona tom poroku, za koji opravdanja nema, niti ga tražim. Tužno je kada žena svoj jad i očaj blaži alkoholom. Muškarci su tu, što se opijanja tiče, nekako u prednosti – mada ne znam zašto i ko im je dao tu prednost, bar u shvatanju i gledanju na sam čin pijanstva“, njena je legendarna izjava.

A jako živo je opisala i svoje iskustvo s narkoticima.

„Nedozvoljene supstance su uzimala maha baš u vreme mog boravka u Americi. Platiš, ako već nije uračunato u cenu ulaznice ili konzumacije, konzumiraš i zbogom pameti. Ako ti se to ne sviđa, nema problema, samo reci, za novac se brzo može dobaviti sve šta ti je po volji i ukusu. Blentavi osećaj lažne sigurnosti i nadljudske snage. Sve je lepše nego što jeste, sve se čini lakšim nego što jeste, sve je moguće, čak i ono što nije. Kada omama prođe, bolni sudar sa stvarnošću. Kajanje i strah, neprirodni strah. U povodu i u razlogu sve to liči na opijanje. U trajanju i doživljaju, bar s početka, pomalo i prija. Ostavlja istu prazninu u duši kao i alkohol, s tim što se vremenom odsustvo mamurluka i glavobolje nadoknađuje totalnim kolapsom celog tela i atrofijom svake ljudskosti u čoveku. Gadna rabota. Onaj ko je opijate izmislio i napravio je, taj sigurno mrzi čoveka, mrzi sve ljude i sebe samog“.

O starenju i novcu…

Vesna Zmijanac se trudi da sakrije svoje godine, kao ni sve što sa njima dolazi. Izjavila je da joj nastupi više ne prijaju, ali je ljubav prema pevanju još pokreće.

„Umorila sam se od javnog života. Ovaj posao dugo radim i sasvim je normalno da želim da se povučem. Jedino što me i dalje drži je pesma, volim da pevam isto kao i pre pola veka kada sam počinjala. Sve ostalo mi stvara napor“, rekla je.

„Važno mi je bilo da mi dete bude zdravo, školovano, da ne duva tamo gde živimo i da se lepo i zdravo pojede i popije sa prijateljima i porodicom. Sve ostalo dođe nekako samo. Nakon pola radnog veka i da sam prodavala kiriki i semenke, isto toliko bih imala, kao i sada“, rekla je o svom odnosu prema novcu.

Poznato je da pevačica sada živi na svom imanju na Bukulji, a upravo je iz svog dvorišta objavila svoju najiskreniju sliku, bez filtera – koja jasno pokazuje njen stav o borama i starenju.

Najzad, zapala nam je za oko i jedna njena izjava koja nije loša za život uopšte.

„Moja iskustva su mnogobrojna i različita. Stičem ih i danas. Ponekad čovek mora da siđe do dna sebe. Da pusti i ono životinjsko u njemu da se istutnji“.

***

Bonus video: TOP 10 lepotica bez šminke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram