Gde je sada čuvena Esmeralda

esmeralda
Esmeralda Foto:Screeshot

Prošlo je više od dve decenije od emitovanja serije

Prošle su 23 godine otkako je progledala Esmeralda, koju je u kultnoj telenoveli igrala Leticija Kalderon.

Naime, meksička glumica je krajem 90-ih u igrala u telenoveli koja je vremenom stekla kultni status.

Priča o slepoj devojci koja je odrasla u šumskoj kolibi sa staricom koja ju je na porođaju zamenila sa svojim sinom jer je gazda želeo muško dete u to je vreme prikovala uz ekrane ceo region. Kada je odrasla, zaljubila se upravo u tog dečaka, a Esmeralda i Hose Armando svojevremeno su bili najpopularniji televizijski par.

Kalderon je kasnije priznala kako se u vreme snimanja serije borila sa zavisnošću, a odlučila je da se izleči kada joj je prijateljica preminula na rukama zbog predoziranja, piše showbuzz.hr.

„Bila sam mlada, na vrhuncu karijere, puna novca i sve mi je bilo dostupno. Nepromišljenost me je mogla koštati života“, ispričala je glumica 2013. godine.

Iako je ostvarila uloge u brojnim drugim telenovelama, nijedna nije dosegla uspeh poput Esmeralde. Ipak, Leticija se i dalje aktivno bavi glumom i najnovija serija koju je snimila je „Kraljevstvo laži“ iz 2021. godine.

S bivšim mužem Huanom Koladom glumica ima sinove Lucijana i Karlosa. Njen stariji sin rođen je s Daunovim sindromom, a ona mu je posvetila knjigu „Anđeo u mom životu“.

„Lucijano je moj anđeo i neopisivo ga volim. Znate, neki me osuđuju i misle drugačije. Nailazim na mnoge predrasude. Kad su mi lekari rekli njegovu dijagnozu, rekla sam sama sebi da mi to nije nimalo važno jer ću imati dete“, rekla je Kalderon jednom prilikom o svom sinu.

Početkom prošle godine završila je u bolnici zbog posledica koronavirusa, a meksički mediji tada su pisali kako joj je zdravstveno stanje bilo vrlo ozbiljno. Ali sudeći prema novijim objavama na njenim društvenim mrežama, glumica se potpuno oporavila.

BONUS VIDEO: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram