Priča Kambodžanina: Kako je zapravo Anđelina usvojila dečaka

Anđelina sa sinom Madoksom Foto: AFLO / AFLO / Profimedia

Sarat Mounh je bio bivša desna ruka Anđeline Jolie u Kambodži - on je holivudskoj zvezdi pomogao da lakše završi proces usvajanja dečaka Madoksa, tako što je postao njegov otac. On sada za medije otkriva kako je glumica izabrala svog sina od stotine siročadi u zemlji.

Madoks sada ima 20 godina i srećan život, zbog čega je Saratu Mounhu veoma drago.

Anđelina se suočila sa birokratskom glavoboljom pri usvajanju dečaka 2002. godine i zamolila je Sarata da joj pomogne tako što će se predstaviti kao otac deteta u sudskim dokumentima za usvajanje. Madoks je bio naveden kao njegovo treće dete.

Anđelina sa sinom Madoksom
Anđelina sa sinom Madoksom Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pošto je državljanin Kambodže, rešio je mnoge pravne probleme sa kojima se Anđelina suočila kao strankinja, pogotovo jer je vlada u to vreme smanjila međunarodna usvojenja zbog trgovine bebama.

„U svetu postoji mnogo dece kojima je potrebna nega, potreban im je bolji život. Do tada je htela da bude majka, ali je mislila da je bolje biti majka nekoj bebi kojoj je preko potrebna dobra nega. Zato se odlučila za Madoksa, a ne za biološku bebu. To sam čuo od nje, pričali smo o svemu“, kaže Sarat.

„Bio je pametan, oštar, inteligentan, ljupko dete, koje se ljudima smešilo više od bilo koje druge bebe. Još uvek se sećam njegovog nasmejanog lica. Koliko sam je razumeo, kada je posetila sirotište i videla Madoksa, on joj se nasmešio i ustao, umesto da je plakao kao i sve ostale bebe. Nasmejao se baš njoj, to ju je dirnulo u srce, zato je izabrala Madoksa“, nastavlja on.

Sarat ne žali što je pomogao Anđelini tako što je usvojio Madoksa, pa je glumica onda iznova usvojila dečaka od njega. Postali su prijatelji.

Sada se nada da će Anđelina održati obećanje da će Kambodža uvek biti deo Madoksovog identiteta.

„Narod Kambodže je ponosan i srećan što Madoks živi u višoj klasi. Mnogi drugi nemaju tu priliku. Voleli bismo da se vrati i razume svoju kulturu. Odrastao je u savremenom svetu, pa ako bi mogao da vrati nešto svom narodu, to bi bilo veoma lepo. Ako bi mogao da nauči o svom nasleđu i kulturi, kako je došao u sirotište – što užasan deo njegovog ranog života. Mogao je da postane ulično dete, mnogi od njih zapadnu u zavisnost od droga, duvaju lepak. Sistem sirotišta u Kambodži nije dobro upravljan, mnoga deca nisu zaštićena, donatorski novac rešava samo deo problema, a vlada ne radi ništa. On je srećan dečak u poređenju sa mnogim, mnogim drugim u Kambodži. Bilo bi lepo da se vrati i pomogne zajednici“, smatra Sarat.

On ne zna da li su roditelji dečaka živi, a sam je pobegao iz Kambodže pre tri godine u Toronto.

***

Bonus video: Dan majke trojki

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram