Prelepa devojka „italijanske Ane Brnabić“ je najbolje čuvana tajna iz visokog društva

Paola Belloni
Paola Belloni, Foto: Cecilia Fabiano cecili / LaPresse / Profimedia

U februaru 2020. Eli Šlajn je objavila da je biseksualka.

Eli Šlajn je vodila kampanje Baraka Obame, a u februaru ove godine prvi put u istoriji italijanske levice na čelu najveće opozicione Partije, Demokratske partije (PD), za generalnog sekretara izabrana je baš ona. Šlajn je najpoznatija LGBT političarka u Italiji, baš kao Ana Brnabić u Srbiji.

Elly Schlein
Foto: Mauro Scrobogna/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šlajn je poslanica u skupštini od oktobra 2022, ima američko i italijansko državljanstvo, rođena je u Švajcarskoj, ima 38 godina, otac joj je politikolog i američki akademik, poreklom Jevrejin Aškenazi, majka Italijanka, profesorka prava.

Eli je završila Pravni fakultet u Bolonji, već tokom studija započela je politički angažman kao aktivistkinja levice, 2008. odlazi u Ameriku i učestvuje u kampanji predsednika Baraka Obame. Od 2014. do 2019. godine je evroparlamentarka za Italiju, a 2020. se kandidovala i postala potpredsednica regiona Emilia Romanja.

Italija
Foto: R4924_italyphotopress / imago stock&people / Profimedia

U februaru 2020, Šlajn je objavila da je biseksualka. Sebe opisuje kao feministkinju i progresivku. Suočila se sa antisemitskim zlostavljanjem, a uključivali su je i u teorije zavere da je finansira jevrejski finansijer Džordž Soroš. Osim toga doživljavala je torture zbog komentara na račun svog nosa za koji je sama rekla da je etrurskog, a ne jevrejskog porekla.

italija
Foto: Mauro Scrobogna/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

U decembru 2022. godine, piromani su zapalili i uništili automobil koji je koristila njena sestra, Suzana Šlajn, diplomatkinja u Atini, što je navelo aktuelnu premijerku Italije Đorđu Meloni da izrazi svoju „duboku zabrinutost“.

Eli Šlajn je trenutno u vezi sa prelepom Paolom Beloni (28).

Paola Belloni
Foto: Cecilia Fabiano / LaPresse / Profimedia

Njih dve su paparaci nedavno uslikali zajedno, što je izazvalo burnu reakciju Beloni koja je tada izjavila: „Otkrivanje emotivne intime nekoga u medijima je nepravedan čin i naziva se nasilno ‘autovanje’. Bila sam uznemirena zbog toga, ali na sreću nisam poništena, jer imam mrežu prijatelja i porodice koja me podržava. Samo se pitam šta bi se desilo da nisam imala tu mrežu.“

O Paoli Beloni nema mnogo informacija o tome čime se bavi, zna se da se kreće u najprefinjenijim intelektualnim krugovima u Italiji, da je bliska sa piscem Robertom Savijanom i da je bila prijateljica poznate književnice Mikele Murđe, koja je juče preminula od raka.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram