Poznate ličnosti koje su rekle „ne“ roditeljstvu

Poznati 10. jan 202209:51
roditeljstvo poznati
Foto: Hinton Jordan/Image Press Agency/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kao neke druge odluke u životu, i uloga roditelja je stvar ličnog izbora. Razlozi za neostvarivanje ove mnogima ogromne želje su razni i opravdani. Da li se iza svega krije odluka da se pažnja usmeri na karijeru ili se neko jednostavno ne pronalazi u tako važnom i složenom zadatku, tek izdvajaju se poznate ličnosti koje su prepoznale da je bolje da se okrenu drugim aspektima života.

Majli Sajrus

Ova glumica i pevačica jednom prilikom je izjavila da se iza njene odluke krije problem životne sredine. Po njenom mišljenju, planeta se raspada iz dana u dan i ne želi takvu budućnost svom detetu. Stav će promeniti jedino pod uslovom da situacija preokrene u željenom pravcu. Do tada ne želi da drugoga opterećuje problemima.

Leonardo Dikaprio

Glumac razmišlja na sličan način kao i koleginica, te mu etika ne dozvoljava da se upusti u roditeljstvo. Na pitanje da li sebe vidi u toj ulozi, bio je donekle i iznenađen i odgovorio da ako se desi – desi, ali ne bi baš voleo.

Helen Miren

Za Helen Miren ovo nije bila do kraja čvrsta odluka, ali je uvek imala podršku supruga, reditelja Tejlora Hakforda. No, ne žali što se nije ostvarila i na polju majčinstva. Iako je oduvek volela decu, smatrala ih zabavnim i pokušavala sebe da ubedi da im pruži šansu. Jednostavno, shvatila je da je bolje da posluša svoje srce, pišu na sajtu City Magazine.

Opra Vinfri

Ova mnogima omiljena ličnost sa ekrana veruje da ne bi bila dobra majka, posebno u ranom uzrastu, jer je teško uspostaviti komunikaciju i razumeti želje deteta. Ideja da postane majka oduvek joj je bila odbojna.

Rene Zelveger

Glumica je 2016. godine izjavila da nikada sebe nije videla u ovoj ulozi. Nije se opterećivala time, niti imala očekivanja. U životu se vodi stavom da je najbolje stvari raditi kako dolaze, bez previše brige.

Kristofer Voken

Ovaj 78-godišnji američki glumac prednost je dao karijeri u odnosu na stvaranje porodice. On ima stav da je u poslu kojim se bavi teško održati kontinuitet uz decu kod kuće. Štaviše, dodaje, to zahteva neku stabilniju poziciju. U njegovom slučaju novac nikada nije bio problem jer čak i u periodu bez angažovanja nije morao da hrani porodicu.

Kim Katral

Iako je kao jako mala zamišljala da će kad odraste imati čopor pasa i puno dece, glumica je shvatila da ne želi da postane majka. Pritisak je oduvek bio prisutan, ali je istrajala u svojoj odluci. Jedan od razloga bila je i priroda posla jer su snimanja iscrpljujuća i zahtevaju dugo odsustvo iz kuće. Na ovu temu je govorila u vreme snimanja hit serije Seks i grad, pa joj verujemo na reč.

BONUS VIDEO: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram