One su mlade, vladaju svetom i za njih verovatno niste čuli

Foto: Mathias Bergeld / Zuma Press / Profimedia, Printscreen/Instagram/@alexandraandresen/@kgandresen, David X Prutting/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bogatašice iz senke.

One imaju manje od 40 godina i milijarde na računu, uglavnom zahvaljujući nasledstvu, talentu i uspešnim biznis idejama.

One uživaju u milijardama i vladaju svetom, ali za razliku od Kajli Džener ili Rijane, za ove devojke verovato nikada niste čuli.

Karolin Hagen Kjos: 37 godina i 2,1 milijardi dolara

Ona je norveška biznismenka i naslednica Holding korporacije porodice Canica. Živi u u Švajcarskoj. Početkom 2018. bila je najbogatija žena Norveške. Godine 2014. izabrana je za predsednicu uprave porodične kompanije. Takođe je dobila jasnu većinu akcijskog kapitala u periodu 2014–2015.

Forbes je procenio da je imovina porodice Hagen Kjos u martu 2018. iznosila 2,8 milijardi dolara.

Vitni Vulf Herd – 31 godina i 1,5 milijardi dolara

Osnivačica dejting aplikacije Bumble, Vitni Volf Herd, sama je zaradila svoje bogatstvo. Kada je 2014. pokrenula aplikaciju fokusiranu na žene, a u kojoj one koje traže partnera moraju da naprave prvi korak, mnogi su bili skeptični da će uspeti. Ali vizija Volf Herd – da će aplikacija zapravo osnažiti žene da donose sopstvene izbore, se obistinila. Bumble je postao brend i doživeo rast koji podrazumeva mnogo više od puke dejting aplikacije.

Eva-Marija Braun Lojdike – 34 godine i 1.5 milijardi dolara

Ona poseduje 12 odsto jednog od vodećih svetskih dobavljača zdravstvenih usluga, B. Braun Melsungen. B. Braun Melsungen je proizvođač medicinskih uređaja i osnovan je 1839. godine kao skromna apoteka koja prodaje biljne tretmane.

B. Braun danas proizvodi različite artikle, od hirurških alata do rastvora za infuziju i injekcije, sa više od 64.000 zaposlenih širom sveta. Eva-Marija radi kao menadžera za komunikacije.

Friderike Braun-Lojdike – 37 godina i 1,3 milijardi dolara

Poput rođake Eve-Marije, i ova žena poseduje 12% kompanije medicinskih uređaja B. Braun Melsungen. Rođak njene majke Ludvig Georg Braun preuzeo je kompaniju 1977. godine, kada je imala samo 24 miliona dolara godišnje prodaje – dok sada ima oko 8 milijardi dolara.

Friderike radi za B. Braun kao menadžerka kadrovskog i organizacionog razvoja.

Elizabet Furtvengler – 29 godina i 1,3 milijardi dolara

Elizabet je ćerka medijskog mogula Huberta Burde i doktorke i glumice Marije Furtvengler. Ona je vlasnica 25 odsto kompanije Burda Media Group.

Zajedno sa bratom Džejkobom, ona je u upravnom odboru Burda media gde je najmlađa članica odbora. Jedno vreme je nastupala kao pevačica pod imenom Lisa Fou.

Aleksandra Andersen – 26 godina i 1,1 milijardi dolara

Aleksandra Andresen nasledila je 42 odsto investicione kompanije svoje porodice, Ferd. Njena sestra, Katarina Andresen, takođe je nasledila jednak ulog.

Ona je postala najmlađa milijarderka na svetu 2016. godine, kada je imala samo 19 godina, i držala je titulu tri godine zaredom na Forbsovoj listi.

Katarina Andersen – 27 godina i 1,1 milijardi dolara

Poput sestre, i Katarina ima 42 odsto porodične norveške kompanije.

Kroz dvoklasnu strukturu akcija, njihov otac Johan i dalje kontroliše 70 odsto glasova i nastavlja da upravlja kompanijom.

Ana Kaspržak – 33 godine i 1 milijarda dolara

Foto: Mathias Bergeld / Zuma Press / Profimedia

Ana Kaspržak je danska jahačica. Za Dansku je nastupila na Olimpijskim igrama (2012. i 2016. godine). Kaspržakova najveći olimpijski uspeh ostvarila je u ekipnoj kategoriji 2012. godine kada je završila na četvrtom mestu sa timom Danske. Njen najveći lični uspeh na Olimpijskim igrama bilo je 14. mesto 2016.

Njena majka Hani Tosbuj Kaspržak je vlasnica i izvršna direktorka danskog brenda cipela ECCO, a Ana joj pomaže u firmi koju će naslediti.

***

BONUS VIDEO: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram