„Obuci grudnjak“: Hrvatsku glumicu šanker izvređao zbog majice

Tena Sakar Vukić Foto: Printscreen Instagram/t_e_n_a

Glumica je imala odgovor.

Hrvatska glumica Tena Sakar Vukić, koja je imala zapaženu ulogu u seriji „Zabranjena ljubav“, na Instagramu je ispričala da je doživela seksizam u jednoj piceriji u Zadru.

Ona je nosila crop-top, zbog čega joj je radnik picerije rekao da mora da obuče grudnjak. Na Instagramu je pokazala svoj autfit.

Foto: Instagram printscreen / t_e_n_a

„Juče sam doživela jako neprijatno iskustvo u pizzeriji Šime u Zadru u koju idemo već 25 godina. Dok sam išla s ćerkom prema WC-u jedan od radnika u šanku (misleći da sam strankinja) viknuo je: ‘Obuci grudnjak’. Na sebi sam imala teksas suknju i top, ništa degutantno. Prvo sam pomislila da sam pogrešno čula, ali sam se vratila do šanka i pitala konobare ko je to viknuo i je li to upućeno meni. Na šta su se konobari malo iznenadili i počeli govoriti: ‘Nisam ja…‘“, podelila je Tena.

Glumica je onda tražila da razgovara sa vlasnikom picerije, koji joj se izvinio.

„Jedan od radnika u šanku ili kuhinji (nije konobar) je rekao onda: ‘Možda sam ja viknuo slučajno, ne znam tačno'“, dodala je.

Tena je ukazala šta je sve stalo u rečenicu koju su joj dobacili.

„Seksizam, šovinizam, bezobrazluk, nepoštivanje gosta, zadrtost, manjak vaspitanja, bontona i obrazovanja, problem hrvatskog turizma i manjka ugostiteljskog kadra, preopterećenost poslom, iscrpljenost i nervoza radnika, no pre svega nepoštovanje žene u hrvatskom društvu. I ovo nije izolovan slučaj, na žalost. Volim Zadar jako, ali još uvek korupcija i zadrtost ovde drže, ruku pod ruku, mesto broj jedan. Pokupili smo se iz pizzerije Šime“, zaključila je.

***

BONUS VIDEO: 72-godišnja Viene koja peške ide Putem svile šalje poruku svim ženama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram