Stvar zbog koje Nikoliji i Relji kao roditeljima treba skinuti kapu

Poznati 23. jul 202208:54 > 09:28
Relja Popović i Nikolija Jovanović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Sedam meseci su krili ime deteta.

Nikolija Jovanović i Relja Popović su jedni od retkih roditelja u Srbiji koji uopšte ne pokazuju javno svoju decu.

Dok ostali poznati roditelji, mada i ovi koji to nisu, objavljuju po društvenim mrežama fotografije dece od njihovog izlaska iz porodilišta, preko prvog koraka, prve reči do polaska u vrtić, ovaj par dosad nijednom nije postavio slike svojih devojčica, čak su sedam meseci krili kako se zove mlađa.

I stvarno, kada pogledate, sem imena dece (Rea i Hana), i godina (pet i par meseci), ne znate ništa više o njima.

Ali, za razliku od njih, ostali roditelji kao da jedva čekaju da dobiju dete da bi njegovu intimu plasirali na internet.

Foto: Kim Kardašijan sa decom, Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nedavno je jedna poznata mama podelila fotku sa porođajnog stola gde u naručju drži bebu i u roku od pet minuta je završila na Tviteru, a tviteraši su odmah krenuli sa zlobnim komentarima. Druga mama je deci otvorila Instagram profil preko kog zarađuje i na kom konstantno kači videe iz svakodnevnog života te dece.

Domaće blogerke nakon porođaja kao da zanemare sebe i isključivo počnu da objavljuju fotke sa mališanima. Verovatno jer su primetile da te fotke privlače više pažnje, što je i tačno, jer ako pogledate na Instagramu, videćete da fotke sa decom i kućnim ljubimcima imaju najpozitivniji odjek, često i više više lajkova nego one u kupaćim kostimima.

Pre par godina su jednu našu vlogerku pitali zašto ne objavljuje dete na mrežama, a ona je odgovorila kako neće da objavii nijednu fotku deteta dok ono ne poraste i samo izrazi želju da se nađe na Internetu.

#related-news_0

Da li se i vama čini da deca poznatih nemaju mogućnost da biraju da li žele da se nađu na Internetu ili ne? Ponekad te fotke završe na pogrešnim mestima, a neretko se dešava i da ljudi na Internetu vređaju decu koja to ničim nisu zaslužila.

Ne znam da li znate, ali u Francuskoj je pre šest godine donet zakon koji omogućava deci da, kada postanu punoletna, retroaktivno tuže svoje roditelje jer su narušili njihovu privatnost postavljajući njihove fotografije bez dozvole. To bi možda trebalo da se uvede i u Srbiji.

***

BONUS VIDEO: Madona – kraljica popa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram