Nikola Simić je u 76. godini definisao suštinu ljubavi

nikola simić
Nikola Simić Foto: Zoran Lončarević

"Ne mora sve da bude bukvalno da bi bilo realno."

Nikola Simić je rođen u Beogradu, u pekarskoj porodici. U gimnaziji je glumio u dramskoj sekciji, a kasnije je diplomirao na FDU. Iako ga publika najviše pamti po televizijskim i filmskim ulogama, bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1959. do januara 2014. Deca nekog prošlog vremena ga pamte kao čoveka koji je pozajmio glas crtanom junaku Dušku Dugoušku, a rečenica „Šefe, koji ti je vrag“ koju je izgovarao u svom maniru, aktuelna je i danas.

Nikola Simić je u intervjuu koji je dao za „Puls“, četiri godine pre smrti , rekao između ostalog „Znate kako, čovek se i zaljubi.“

„Ne mora sve da bude bukvalno da bi bilo realno. Može da bude i platonski. Jesam zaljubljen, prvi put u životu. U sebe! Šalim se, zaljubljen sam u svoje unuke, koje su predivne. Starija Isidora voli pozorište, a mala Sara ima tri godine i ne znam kojim će putem krenuti. Ali privatna priča i to… O tome nećemo pričati. To je moje lično“, rekao je Simić tada.

On je objasnio i kakve veze hrabrost ima sa zaljubljivanjem.

„A treba se zaljubljivati. Psiholozi kažu da dođe trenutak kad čovek želi da promeni način svog života. Treba imati hrabrosti i smelosti i to uraditi. Ja to znam, naravno iz prve ruke. Trebalo je imati hrabrosti i igrati „Dunda“ u Dubrovniku te večeri kad su mi saopštili da mi je otac umro. I niko to nije znao. Trebalo je imati hrabrosti i igrati „Bubu“ 30. decembra, a sahraniti majku 29,“ objasnio je tada legendarni glumac.

***

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram