Ne daj se, kraljice: 17 izjava Seke Aleksić koje treba urezati u kamenu

seka aleksić
Seka Aleksić Foto:Instagram/seka_aleksic

"Ne dozvoli više nikad da padneš na dno".

U poslednje vreme pevačica Seka Aleksić više puta se našla u centru pažnje zbog svojih izjava. Nekada su to poruke o ljubavi, porodici, vaspitanju dece. Nekada o pripadnicima LGBT populacije, a povremeno ima potrebu i da prokomentariše ono što kažu njene kolege.

Seka ima svoje stavove po raznim pitanjima, iza kojih čvrsto stoji, a mi vam u nastavku donosimo 17 njenih izjava koje treba urezati u kamenu.

„Uvrediste sve ljude koji se na ovaj način bore za potomstvo, sram vas bilo! Ko ste vi da odlučujete i donosite mišljenja? Bog je taj koji će potomstvo da da bilo prirodnim putem, VTO ili donacijom jajnih ćelija i usreći hiljade porodica. Znate li koliko se parova bori na obaj način? Ovo je sramotno. Zamislite vapaj parova koji bi da imaju potomstvo i koji bi zadnju kap krvi dali za to. Zamislite njih kada pročitaju ovako nešto. Umesto da smo im podrška, pa šta Bog da“, napisala je pevačica povodom stavova svih onih koji su u negativnom kontekstu pričali o VTO.

„Nikada ništa negativno neće napisati neko ko je zaista pravi vernik, ko zaista služi Hristu. Pišu i lupetaju oni koji se udaraju u prsa i glume vernike. A da ih pitaš da ti izgovore bilo koju drugu molitvu osim „Oče Naš“ pojma nemaju. I nije stvar uopste koliko ko zna… Ali, nemoj sa mnom da se raspravljaš, glumataš, i hejtuješ nešto u šta nisi upućen i nemaš pojma o životu, budalo! Toliko poruka mržnje nisam skoro videla zbog podrške za LGBT. Uglavnom počinju: „Do juče si se molila za potomstvo“. Tačno, majmune, i Bogu se molim za svaki dan i za sve što mi je podario! Ali moj odnos sa Bogom i kako doživljavam veru apsolutno nema veze sa tvojim plitkim mozgom punim mržnje“, napisala je Seka o LGBT zajednici.

„Deci ne treba uskratiti ništa, pa ni društvene mreže. Fora je u umerenosti. To vam je kao što ja muku mučim sa jelom i kilogramima, a smršam čim prestanem da jedem neumereno. Ukoliko moja deca požele društvene mreže, ja ću ih podržati, ali ću razgovarati s njima o svemu što se dešava na internetu dok me usta ne zabole. Moj stariji sin voli javnost i nedavno me je pitao da otvori Instagram. Rekla sam da može za 20 godina, ali ukoliko sva deca u odeljenju budu imala naloge, neće biti jedini čudak koji ga nema“, rekla je prevačica za domaće medije.

„Važno je da se kao društvo znatno više angažujemo oko nasilja koje se dešava kako na internetu tako i van njega. Vidimo problem kada se desi tragedija, a pre nego što do tragedije dođe okrećemo leđa ili se pravimo ludi. Moja dužnost je da osudim nasilje na društvenim mrežama i zaštitim slabije koji su u opasnosti. Svaka javna ličnost treba da se oglašava na tu temu“, rekla je Seka za jedan domaći portal o nasilju na internetu.

„Od rane mladosti me je Bog opredelio da verujem u sebe i da me ne dotiče šta drugi misle ili kažu. Preskočim svu mržnju koju mi šalju i fokusiram se na ljubav onih koji me godinama prate“, izjavila je jednom prilikom.

„Kada postanete mama, život vam se toliko promeni, jednostavno gledate drugačije i pozitivnije na sve stvari oko vas. Trudite se da se družite samo sa ljudima koji vam prenose pozitivnu energiju, barem je tako bilo u mom slučaju. Bilo mi je teško da dođem do otomstva, sada je, hvala Bogu, situacija totalno drugačija i uživam kao majka dva dečaka. Nadam se da ću uskoro proširiti svoju porodicu“, rekla je pevačica za Grand.

„Po mom mišljenju, svaka majka mora da poseduje ljubav i nesebično davanje, odatle sve kreće. Trudim se da svojoj porodici pružim bezrezervmu ljubav, mislim da je to divna stvar koju jedna majka da pruži svojoj porodici. Zbog svoje dece ih sve žrtvovala, za njih živim za njih dišem, oni su mi nešto najsvetije. Svakako da izazova u roditeljstvu ima mnogo, uvek se trudim da budem prisutna u svakoj situaciji kada je reč o odrastanju moje dece“, rekla je za Story.

„Roditelji, da ostavite deci bogatstvo to ne možete. Ali da im ostavite sećanje na skladnu porodicu i mamu i tatu koji se vole, kao najdragoceniji prtljag iz detinjstva, to možete“, napisala je pevačica na Instagramu.

„Pitala sam za vas otvorenog srca i bez očekivanja, a dobila sam mnogo toga. Dobila sam vreme kada mogu da budem detinjasta, neozbiljna i dečije raspoložena. Da se igram brojevima i kockama, skačem po sobi od uzbuđenja, da se smejem dok objašnjavam svakodnevne stvari…“, napisala je pevačica pored fotografije sa sinovima.

„Imam zadatak da njima pokažem da srećno dete u meni postoji, a sebi da imam dete da bih bila bolji čovek. Uz decu sam to spoznala, jer su mi pokazali koliko jaka mogu da budem, jer su iz mene ‘izvukli’ neke neotkrivene, tajne kapacitete da volim više, i još više. Jer, deca su doktori življenja života. Toliko toga mudrog možete čuti iz tih malenih usta, zato načuljite uši i pustite ih da pričaju bez straha kako okicama vide svet, pevaju iz sveg glasa i misle slobodno. Sa njima postoje nova pravila: šetalište je najduži put na svetu (za malenu nogicu), a na oblacima može da se sedi. I kada to shvatite, život onda postaje večna igra“, poručila je.

„Sve je stvar komunikacije, tolerancije. Nema razloga da, ako se ja bavim ovim poslom, moj muž se ne bavi tim poslom ili nije sa mnom na nastupima. U mom slučaju je moj suprug moj menadžer pa smo mi zajedno, ali bez obzira na sve, mislim da bismo mi trajali kao do sada. Nevezano za posao, mi smo ti koji se razumemo i podržavamo, a pre svega se volimo i to se vidi“, rekla je Seka o braku.

„Ja ni ne znam šta je bračna kriza, iskreno i hvala Bogu što je tako. Smatram da je za brak potrebno dvoje ljudi. I moraju biti prijatelji jedno drugom i da razgovaraju mnogo“, izjavila je pevačica u emisiji Premijera.

„Ona rečenica kada majka kaže: ‘Videćeš ti kada budeš imala svoju decu’, to je tačno tako. Mnogo više svi poštujemo svoje mame kada same postanemo majke“, rekla je Seka.

„O nasilju u poridici treba da se priča, treba dati podršku ljudima koji su to doživeli i u principu nema ništa loše reći ako imaš problem. Pretpostavljam da ima dosta prodica koje niko ne može da zaštiti. Ako ne kažu javno ili ne zatraže pomoć od nekoga, niko im neće pomoći“, kaže pevačica.

„Poštovanje mora da postoji i poverenje. Kada birate supruga ili suprugu morate dobro da razmislite i da dobro snimite situaciju, da dobro upoznate osobu. Supružnici se upoznaju dok su živi“, izjavila je jednom prilikom.

„Deca se ponašaju onako kako im roditelji dozvole. Deca gledaju šta rade mama mi tata i tako se ponašaju. Deca uče sve od roditelja“, rekla je.

„Kada je teško – poželim da skinem brige i nakrivim damski šešir, pod njim sačuvam osmeh i par lepih reči kao džokere u rukavu koji uvek spremno čekaju da nekome ulepšaju dan.. Pod tim svojim damskim šeširom čuvam i nadu da će moj osmeh ispričati sve ono što sam prećutala kao i da će vešt pogled jednog oka ugledati uzvraćen osmeh. Šta sve jedan stari šešir vidi i proputuje, to možda neće niti jedan čovek.. I koliko je samo poljubaca sačuvao od zlokobnih pogleda znatiželjnih, tihih prošaputanih reči od ušiju ljubopitljivih, od kakvih je sve kiša odbranio sulude misli unutar lude, slobodne damske glave.. Tako razmišljam, svega se šešir nagledao i naslušao, naša je sreća samo što taj šešir ne priča, pa će sve naše tajne misli i putovanja zauvek ostati zabeleženi samo u povetarcu koji preti da mi šešir odnese, koji se ne vraća nikada više i koji slobodno prenosi i drugim šeširima misli jedne lude glave“, napisala je Seka ispod foografije na Instagramu.

***

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram