Najmoćnija žena Amerike udarila na Vogue

Kamala
Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Potpredsednica SAD ušla je u rat s Anom Vintur!

Kamala Haris se osećala omalovaženo i povređeno kada je izašla njena naslovnica magazina Vogue u februaru 2021.

Potpredsednica SAD tada je poslala svog glavnu portparolku da se žali Ani Vintur, piše u knjizi koja će uskoro biti objavljena.

Radi se o knjizi „Ovo neće proći: Tramp, Bajden i bitka za američku budućnost“ novinara Njujork tajmsa Džonatana Martina i Aleksandra Bernsa, a trebalo bi da bude objavljena u maju. U knjizi je detaljno opisana reakcija Kamale Haris na kontroverznu naslovnicu Vogue-a.

Na slici, koju je snimio fotograf Tajler Mičel, prikazana je Haris ležerno obučena u odelo sa pantalonama i Converse patike, ispred pozadine sa drapiranom zelenom i ružičastom tkaninom, što je mali omaž njenom sestrinstvu na koledžu.

Ali kada je naslovnica objavljena na internetu u januaru 2021, odmah je izazvala izazvala burne kritike. Ljudima je najviše smetalo što je ležerno obučena, pa su optužili magazin da joj nisu pružili poštovanje koje zaslužuje, kao i da su osvetljenje i pozadina izgledali grozno.

„Haris je bila ranjena“, napisali su Martin i Berns, prenosi Politiko.

„Osećala se omalovaženom od strane magazina, pitajući asistente: Da li bi Vogue prikazao drugog svetskog lidera na ovaj način?“

Harisova glavna portparolka u to vreme, Simon Sanders, otišla je direktno kod Ane Vintur da prenese nezadovoljstvo fotografijom. U knjizi piše da je Vintur rekla Sanders da je Kamala sama odabrala fotografiju i mislila je da je Haris učinila „bližom narodu“.

Portparol Vogue-a je tada izjavio: „Timu u Vogue-u su se dopale slike koje je Tajler Mičel uradio i osetio je da neformalnija slika prikazuje autentičnu, pristupačnu prirodu novoizabrane potpredsednice Haris — za koju smatramo da je jedno od obeležja Bajden /Haris administracije“.

Ali usred sve veće kritike, časopis je odabrao drugačiju sliku Harisa – na kojoj je potpredsednica formalnije obučena, u puder plavom odelu, sa jednostavnijom zlatnom pozadinom – kao naslovnu fotografiju za digitalno izdanje i štampano ograničeno izdanje u znak sećanja na inauguraciju.

U drugim odlomcima knjige koje je objavio Politiko, novinari pišu da je Haris osećala nepoštovanje od strane pomoćnika Bele kuće, koji nisu ustajali kada bi ušla u sobu, kao što su to činili za predsednika.

Autori takođe otkrivaju više detalja o njenom nezadovoljstvu portfeljem pitanja koja su joj zadata, uključujući pravo glasa, imigraciju i odnose SAD sa zemljama „severnog trougla“, koji čine: Honduras, Gvatemala i Salvador.

***

Bonus video: Vatrene haljine sa Met Gale

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram