Najčudnija evropska princeza verena je za šamana i tvrdi da priča s anđelima

Poznati 19. jul 202215:26 > 20:47
Foto: Credit line: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tvrdi da je vidovita.

Život noveške princeze Marte Luiz (50) je netipičan za jednog priradnika kraljevske porodice i četvrtog naslednika krune.

Najstarija ćerka norveškog kralja Haralda i kraljice Sonje, po profesiji je fizioterapeut, ali je karijeru ostvarila u industriji zabave, osnovavši kompaniju koja se bavi ekranizacijom norveških bajki i narodnih priča. O njenom životu se malo znalo sve do pre dve godine, kada je dospela u žižu javnosti i to nakon samoubistva njenog supruga.

Foto: Credit line: RoyalPress Nieboer / AFP / Profimedia

Marta je bila u braku sa piscem Arijem Benom, sa kojim je dobila tri ćerke Anđeliku (18), Isidoru (17) i Emu (13). Iz daleka ovo je bio skladan par koji je vodio miran život, makar se tako činilo. A onda, nakon 14 godina skladnog braka, 2016. princeza se razvela i tada počela da pokazuje svoju drugu stranu.

U isto vreme, strani mediji su počeli da pišu kako se Ben godinama borio sa alkoholizmom i anksioznošću, a sve je eskaliralo 2019. godine kada je izvršio samoubistvo, godinu dana nakon izjave da se oseća „kao klovn“.

Foto: Credit line: Julian Parker/UK Press / PA Images / Profimedia

Ubrzo nakon razvoda Marta je počela da prikazuje javnosti svoje čudnije, otvorenije, a često i divlje lice. Izazvala je mnogo polemika nakon što je izdala knjigu u kojoj tvrdi da može da razgovara sa anđelima i da je vidovita, a prava uzbuna nastala je kada je objavila svoju nameru da otvori školu u kojoj će učiti decu da komuniciraju sa anđelima.

Međutim, princeza se nije tu zaustavila. Nekoliko meseci pre samoubistva muža, ona je ušla u ljubavnu vezu sa Darekom Veretom (47), samoprozvanim šamanom.

Foto: Credit line: Martin Hoeien/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U norveškim medijima naročito je kritikovana zbog ljubavne veze sa pomenutim Amerikancem sa kojim ima školu alternativne terapije. Neki strani mediji su nedavno pisali i kako se njen bivši suprug ubio jer ga je ostavila kako bi uživala u vezi sa šamanom.

Princeza i šaman veruju kako se poznaju iz mnogih prošlih života i da sada mogu da pomognu „u lečenju sveta“ zajedno sa svojim sledbenicima.

Durek je uveren kako je u jednom od prošlih života bio kralj, a Marta je bila princeza, a u drugom faraon, a ona njegova kraljica. Oboje tvrde da su bili muž i žena u više navrata.

„Kada sam upoznala Dureka, bilo je to kao da sam pronašla starog prijatelja“, rekla je Marta za strane medije.

On je pak znao da će u ovom životu upoznati svoju princezu.

„Kad sam bio tinejdžer, majka mi je rekla da će me jednog dana pronaći neko iz njenog nasleđa u Norveškoj i doneti puno radosti u moje srce. Pitao sam je ‘Ko, majko?’, a ona mi je odgovorila: ‘Princeza’. Bila je u pravu, moja srodna duša me je pronašla“, izjavio je šaman.

Prvi susret ovaj par je imao u Los Anđelesu, kada ih je upoznao zajednički prijatelj, a ubrzo nakon toga, počeli su da se zabavljaju.

Marta i Durek su od prvog trenutka osetili da imaju iste spiritualne interese i da ih je to snažno privuklo jedno drugome.

***

Bonus video: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram