Ljubav zbog koje je Žan-Pol Belmondo bio spreman na sve

Žan-Pol Belmondo
Foto: Jean-Marc HAEDRICH / Visual / Profimedia

Francuski glumac Žan-Pol Belmondo preminuo je u 88. godini, potvrdio je njegov advokat. Zvezda od 1960, kada se njegovo lice s karakterističnim spljoštenim nosom i punim usnama nehajno nasmešilo s ekrana u Godarovom remek-delu “Do poslednjeg daha”, Žan-Pol Belmondo je postao pojam francuskog šarma i svojevrsni seks-simbol.

Njegov ljubavni život bio je buran, a ženu zbog koje je bio spreman na sve upoznao je na Azurnoj obali. U restoranu u koji je otišao na večeru, upoznao je bivšu “Plejboj” zečicu, Belgijanku Barbaru Gandolfi, koja je od njega bila mlađa pune 43 godine. Ova strastvena veza se nije završila slavno, piše cdm.me.

Naime, Barbara je bila vlasnica niza striptiz klubova i agencije za iznajmljivanje automobila u Dubaiju, a bavila se i brojnim drugim poslovima zajedno s bivšim dečkom Frederikom Vanderviltom, ocem njene dve ćerke. Tvrdila je da posluje uspešno.

Belmondo
Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kad je policija pokrenula istragu oko pranja novca u jednom od njenih klubova u Ostendeu, otkriveno je da joj je Belmondo pozajmio 200.000 evra, pa se tako i on našao umešan u sumnjive finansijske transakcije. Kako bi odbranio čast svoje devojke, Žan-Pol se 2009. obratio naciji putem francuske televizije i objasnio da mu je njihova veza donela mnogo radosti, negirao da zna bilo šta o pranju novca i naglasio kako je Barbara sasvim sigurno nevina.

“Niko ne manipuliše sa mnom”, izjavio je tada glumac i zaljubljeno istakao kako se nijedna od njegovih filmskih parterki ne može meriti s Barbarom po lepoti.

Ona je pak ponosno pred kamerama pokazala svoju vilu i plakate s Belmondom kojima je oblepila spavaću sobu te njihovu ljubav opisala kao nekonvencionalnu.

Stvari su se dodatno zakomplikovale kad je glumčeva bivša supruga Nati izjavila da joj anonimno prete da će joj ‘poslati glavu šestogodišnje ćerke u kutiji’ i da je morala da zatraži policijsku zaštitu, a za to je okrivila upravo Barbaru, koja se kreće u polukriminalnom miljeu, dok je Žan-Pol tvrdio da je Nati jednostavno ljubomorna i da mu ne da da viđa ćerku.

Belmondo
Foto: LE FLOCH/NIKO/NIVIERE / Sipa Press / Profimedia

Kad je istina izašla na videlo, ispostavilo se da je Barbara i te kako pokušala da manipuliše Belmondom i da uzme od njega novac, što su potvrdili tajni snimci njenih razgovora s Vanderviltom, u kojima otvoreno kuje planove kako da se domogne glumčevog imetka. Žan-Pol je 2012. objavio da je raskinuo s Barbarom, jer postoje stvari koje jednostavno ne može da trpi, a ona je završila na sudu zbog finansijskih malverzacija i trgovine ljudima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram