Lični frizer Megan Markl otkrio kako da dobijete ležerne lokne poput njenih

Megan Markle, Foto: EllenTube / Ferrari / Profimedia

Koja li je tajna zdravih lokni Megan Markl?

Megan Markl je nedavno sa suprugom Harijem prisustvovala takmičenju Invictus Games u Hagu, a tokom trodnevne posete Holandiji pokazala je nekoliko sjajnih modnih izdanja, ali i poželjne frizure koje su savršen izbor za brojne prilike.

Za frizure lepe 40-godišnjakinje u Hagu pobrinuo se slavni britanski frizer Džordž Nortvud koji je tokom trodnevnog događaja napravio najmanje pet različitih frizura za vojvotkinju od Saseksa, uključujući nizak, zalizan konjski rep, ali i nisku, elegantnu punđu. Ipak, ženama su se posebno dopali fini, ležerni talasi na Megan.

Reč je o praktičnoj frizuri koja dobro pristaje većini žena i daje elegantan, ali istovremeno nonšalantan efekat. Nortvud je za britanski “Vogue” otkrio kako da dobijete ovakve talase u nekoliko jednostavnih koraka.

“Ključno je napraviti dobru osnovu, tako da umesto da samo osušite kosu, potrebno ju je lepo isfenirati, da bude potpuno glatka” , istakao je.

On je dodao i da vam je za ovakvu frizuru neophodan figaro sa širokim valjkom, i da je potrebno da podijelite kosu u nekoliko pramenova, odnosno dijelova koje ćete uvijati.

“Počnite da uvijate svaki pramen od sredine istog, i nemojte se fokusirati na vrhove ili koren kose, jer nam je cilj da dobijemo talase, a ne lokne. Kada izvadite figaro iz svakog pramena, povucite ga prstom tako da ga izravnate, pa ga pustite da se sam vrati u prvobitno stanje. To će dati mekše talase. Kada uvijete celu kosu, prstima je raščešljajte” , zaključio je za britanski “Vogue”.

I završna obrada frizure je važna – posegnite za proizvodom koji daje luksuzan, sjajni izgled, bilo da je to sprej, fina krema ili serum, prenosi Azra.ba.

***

Bonus video: Majdini autfiti za pet dana putovanja – šta da spakujete

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram