Ko je žena s najlepšim licem na svetu

Jodie Comer
Foto: NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ona je veliko iznenađenje!

Glumica Džodi Komer je najlepša poznata osoba na svetu, prema proračunima britanskog plastičnog hirurga Huliana De Silve koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu.

De Silva je do tog zaključka došao koristeći mapiranje lica, veoma popularnu metodu u plastičnoj hirurgiji. Ta metoda se temelji na „zlatnom preseku“, poznatom i kao „božanska mera lepote“.

„Pokazalo se da ona ima najbolji položaj nosa i usana s rezultatom od 98.7%, što je samo 1.3% od savršenog oblika“, rekao je De Silva za Daily Mail.

Foto: COADIC GUIREC / Bestimage / Profimedia

„Džodi je takođe imala najbolji rezultat što se širine i dužine nosa tiče, a bila je pri vrhu i po obliku usana i položaju očiju“, kazao je i dodao da su najslabiji rezultat pokazale njene obrve. Imale su ‘samo 88%’, što je njen ukupan procenat smanjilo na 94.52%.“

Na listi i Zendaja, Bela Hadid

Drugo mesto zauzela je Zendaya (94.37%), a treće Bela Hadid (94.35%), žena za koju se ranije tvrdilo da ima najsavršenije lice na svetu. Četvrta je Bijonse (92.44%), a peta Ariana Grande (91.81%). Kim Kardašijan (91.28%) našla se na osmom mestu.

De Silva već godinama koristi ovu metodu na licima slavnih.

„Ove nove tehnike mapiranja omogućavaju nam da rešimo neke misterije oko toga šta ljude čini fizički lepim. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata“, objasnio je ranije.

Ko je Džodi Komer?

Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Džodi Komer je 29-godišnja britanska glumica koja se proslavila ulogom Vilanel u seriji „Killing Eve“. U proteklih nekoliko godina postala je jedna od najtraženijih novih glumica. Osvojila je 2019. „Emmy“ za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (baš u seriji „Killing Eve“). Iste godine osvojila je i nagradu BAFTA.

Karijeru je započela na BBC radiju 4 zahvaljujući svom školskom učitelju glume koji je prepoznao njen talenat i poslao je na audiciju. TV karijeru započela je 2008. godine ulogom u jednoj epizodi serije „The Royal Today“, a nakon toga su se uloge samo ređale.

Nakon prve sezone „Killing Eve“ počela je sve više da privlači pažnju javnosti, pa je 2018. godine proglašena za jednu od „najuticajnijih devojaka sveta“, a godinu dana kasnije našla se i na Forbsovoj listi „30 Under 30“, piše Index.hr.

***

Bonus video: Tamara – srpska hirurškinja u Brazilu

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram