Ko je misteriozna supruga hrvatskog selektora

hrvatski selektor
Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Najveća mu je podrška.

Supruga Zlatka Dalića, selektora hrvatske fudbalske reprezentacije, snimljena je ispred hotela u Dohi pred današnju utakmicu s Marokom.

Među onima koji bodre ceo tim je i Davorka Dalić.

Nju su fotografi uslikali u ležernom izdanju – crvenoj majici i farmerkama.

Inače, Dalić je često isticao da mu je u karijeri pomogla podrška njegove supruge s kojom je u braku od 1992. godine, a ne viđamo je često u javnosti. Par se upoznao još u srednjoj školi u rodnom Livnu.

Uspeli su da prebrode i udaljenost jer je Zlatko počeo da igra za Hajduk, pa ju je viđao samo u slobodnim danima, a redovno su se čuli telefonom. Davorka je nakon srednje škole upisala fakultet u Splitu, dok je Dalić igrao za tadašnji Dinamo iz Vinkovaca, piše story.hr.

„Poznajemo se još iz Livna, iz detinjstva. Vezu smo počeli mladi, jedno vreme smo je održavali na daljinu zbog moje igračke karijere. Tada nismo mogli drukčije, morali smo da pristanemo na te uslove“, ispričao je ranije Zlatko za Story.hr.

Verili su se nakon što je Davorka diplomirala i zajedno se preselili u Varaždin gde je on počeo da igra za Varteks. Venčali su se pola godine kasnije, 1992.

Ubrzo nakon venčanja dobili su sina Tonija koji se rodio u Varaždinu, a kasnije je stigao i mlađi sin Bruno, rođen u Splitu.

Davorka je diplomirala ekonomiju i dve godine nakon rođenja sina neko vreme je radila. Ali onda je odustala od karijere i posvetila se porodici. Zlatko je u intervjuima isticao koliko ceni njen trud i posvećenost njemu i sinovima.

„Vodi brigu o svima nama. Nije lako s tri muškarca u kući. Pazila je da izađemo na pravi put. Sačuvala je porodicu uz puno truda i energije’, rekao je svojevremeno Zlatko.

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram