Ko je misteriozna lepotica koja je Ilonu Masku rodila bliznace

ilon mask
Foto: Kristin Callahan / Everett / Profimedia

Rodila ih je u tajnosti.

Vest da je Ilon Mask, najbogatiji čovek na svetu i vlasnik kompanija Tesla i Spejs Iks, u tajnosti postao otac blizanaca prošle godine, privukla je veliku pažnju. Mask se oglasio na Tviteru gde je napisao da je „opadanje nataliteta ubedljivo najveća opasnost za našu civilizaciju“ i da on samo „pomaže“.

Mask je blizance dobio sa direktorkom jedne od svojih kompanija.

A ko je misteriozna Šivon Zilis?

Nakon što je završila srednju školu u Torontu, Šivon je dobila akademsku i sportsku stipendiju na Univerzitetu Jejl. Završila je studije ekonomije i filozofije i igrala je na poziciji golmana za ženski hokejaški tim tog univerziteta, piše hollywoodlife.

Nakon što je diplomirala, Šivon je ubrzo ostavila svoj trag u biznisu. Bila je na Forbsovoj listi „30 ispod 30 godina: Najbolji mladi investitori rizičnog kapitala“. To je bila potvrda njenog rada, pre svega, kada je bila na čelu fonda koji ulaže u rizične startapove u ranoj fazi, s fokusom na veštačku inteligenciju.

Šivon, koja ima indijsko poreklo, odrasla je u Ontariju. Više puta je govorila da je ponosna na svoje korene i svoje krupne oči.

Šivon je Maska upoznala preko jedne neprofitne organizacije za istraživanje veštačke inteligencije. Njen prvi posao sa Ilonom bio je u Tesli, gde je radila kao direktorka projekta za program električnih automobila. Godine 2017. pridružila se kompaniji Neuralink čiji je suosnivač Ilon. Potom je postala direktorka te kompanije.

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram