Kad bismo sve starile kao Paulina, gde bi nam kraj bio

foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Za nju su godine samo brojka.

Paulina Porizkova, bivša manekenka koja je ove godine napunila 57 godina juče je na instagramu objavila svoj selfi bez šminke uz koji je postavila i moćnu poruku na koju sve žene treba da obrate pažnju.

„Kada volim nekoga, bilo da ljubavnik ili prijatelj, smatram da su najlepši na svetu. Naravno, divim se njihovim vrlinama, očima, koži, nogama, crtama lica, kosom i usnama, ali ono što mi oduzme dah jesu njihove takozvane nesavršenosti. To je ono što me obori sa nogu i učini da ih volim još više. Te njihove nepravilnosti su upravo ono što ih u mojim očima čini savršenim!“

„To je ono što ljude čini lepim“, nastavila je Paulina.

Mnogi njeni pratioci u komentarima su se složili sa njenom idejom o lepoti koju često propagira u poslednje vreme.

Paulina već duže vremena govori o tome koliko važno da naučimo da volimo sebe pogotovo zato što živimo u svetu koji pridaje izuzetno veliki značaj mladosti.

Ali lako je Paulini da deli savete kada je živela život potpuno posvećen sebi i lepoti svog bića i tela, možda je lakše razviti tu ljubav kada ste stalno fokusirani na svoju lepotu, a šta da radimo mi ostale koje nemamo tu privilegiju života super modela?

Kako da najbolje prihvatimo sebe i godine koje nam dolaze kada znamo da su naša lica pokupila zagađenje iz vazduha, stresno poslovno okruženje, decu i nedostatak vremena da se posvetimo sebi?

U skorijoj fotografiji Porizkova je u čast svog 57. rođendana objavila fotografiju na kojoj kaže „Punim 57 i ponosim se time. Godine su samo broj, broj godina koji pokazuje koliko smo sreće imali da budemo prisutni i da iskusimo sve što život ima da ponudi. Broj godina za koje smo imale šansu da poboljšamo naš život, i život onih oko nas. Starenje je zaista čudesna stvar, i niko od nas ne bi trebalo da bude ništa drugo do ponosan na svoj broj.“

Možda da izgledamo kao ona, ni nama starenje ne bi teško palo i brojevi bi se zaista sastojali od svih tih stvari koje je navela, ovako mislim da je situacija malo drugačija, ali bilo kako bilo svakako možemo dosta da naučimo o životnom stavu od Porizkove, i možda je sada pravo vreme da prihvatimo taj novi koncept koji veliča starenje i da se konačno opustimo oko  te 3 bore smejlice.

#related-news_0

***

Bonus video: Zdravo sunčanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram