Još jedan razlog zbog kojeg je Milan Marić veliki car

milan maric
Milan Marić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Glumac Milan Marić na pravi način koristi svoju popularnost!

Milan Marić je javna ličnost koja se ne libi da iskaže svoj stav o mnogim političkim i društvenim temama – čak i kada zna da će ga zbog toga nazivati „prodanom dušom“.

Takođe, glumac koristi svoj uticaj da skrene pažnju na neke važne i plemenite pojave u Srbiji, kao što je časopis „Liceulice“, koji već godinama pruža pripadnicima ugroženih grupa priliku da zarade.

Sigurno ste prodavce „Liceulice“ primetili na više lokacija u Beogradu, u plavim prslucima. Taj prsluk je obukao i Marić, pa je sa prodavcima prošetao centrom grada – i pozvao sve da kupe časopis.

Inače, prodavci ovog časopisa su „oni koji su, različitim putevima i u različitoj meri, trajno ili privremeno dospeli na marginu društva, u izolaciju, skliznuli u nezaposlenost, siromaštvo i egzistencijalnu neizvesnost, a spremni su da sopstvenim trudom prevaziđu to stanje i promene svoj život“, navodi se na Liceulice sajtu.

„Na tržištu rada oni su u najvećem broju nevidljivi, oni tamo ne postoje niti na njih iko računa. Često su žrtve predrasuda, ali im često i nedostaju veštine i znanja neophodni za pronalaženje adekvatnog posla i zadržavanje na njemu (sasvim razumljivo s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze često i dugi niz godina). Uz to dolazi i osećaj beznadežnosti, usled velikog broja neuspešnih pokušaja da se ovi problemi prevladaju. Zato su naši programi podrške osmišljeni prema potrebama prodavaca, tako da istovremeno pruže mogućnost prodavcu da utiče na akutne finansijske probleme, ali i na bar neke od uzroka tih problema. Njih čine razne obuke i treninzi veština neophodnih za rad, kao i kontinuirana psihološka podrška“, dodaju.

Cena časopisa je 200 dinara, a zauzvrat dobijate strane u kojima uvek ima zanimljivih, sadržajnih tekstova – plus možete da popričate s prodavcima i pomognete im da steknu zaradu.

Časopis se ne održava od prodaje, već od donacija.

Jedan od prodavaca s kojim je Milan Marić pozirao je i Milutin Savić, fantastični umetnik čije radove možete kupiti i na Instagramu – po simboličnim cenama.

Ugledajte se na Milana Marića, jer podrška je važna.

***

Bonus video: Reciklaža otpada u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram