Istina o neprijatnom snimku premijerke Finske u Hrvatskoj

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Premijerki Sani Marin bilo je vidno neprijatno dok je čekala hrvatskog predsednika.

Sana Marin, najmlađa premijerka Evrope, izgledala je kao da joj je jako neprijatno dok je čekala da se pojavi Zoran Milanović, predsednik Hrvatske, na zajedničkoj konferenciji.

Finska premijerka je čudno stajala sama u prostoriji, a nakon određenog vremena je sa prekrštenim rukama na leđima počela da hoda okolo i razgleda slike.

Hrvatski predsednik se konačno pojavio nakon dva minuta čekanja. Hit snimak RTL televizije je obišao društvene mreže.

O neprijatnoj situaciji se kasnije oglasio i Milanovićev kabinet – oni tvrde da je zapravo Marin bila ta koja je kasnila.

„Jedina odstupanja od protokola danas bila su: prvo, kašnjenje predsednice finske vlade koja je u Ured predsednika Republike stigla gotovo pola sata kasnije nego što je bilo dogovoreno (a što je zaista redak slučaj, ali se događa); i drugo, jedini put do sada dogodilo se da gost (finska premijerka danas) Predsednika Republike nije pričekao na za to predviđenoj poziciji, ispred zastava, kao što su to učinili baš svi dosadašnji gosti u Uredu predsednika Republike“, piše u saopštenju koje su objavili hrvatski mediji.

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

I sama finska premijerka je kratko komentarisala svoje čekanje.

„Želim da se fokusiram na probleme, dva minuta mog života nije predugo vreme“, kratko je rekla.

Milanovićev tim je u saopštenju još dodao da se sastanak odigrao „apsolutno prema uobičajenoj praksi“, a takođe su osudili one koji „tvrde drugačije“ jer to „samo pokazuje zastrašujuću nezainteresovanost za činjenice i spremnost da po svaku cenu sramote institucije svoje države“, kako su naveli.

***

Bonus video: Hit potez Maje Dragić nakon peha u programu uživo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram