FOTO Poznate princeze pre nego što su ušle u kraljevsku porodicu

princeze
Foto: AFP / AFP / Profimedia, Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre ulaska na dvor bile su sasvim obične devojke iz komšiluka.

Princ na belom konju uglavnom postoji samo u bajkama. Ako se ne krećete u visokim krugovima i nemate makar i najtanju vezu sa svetskim kremom, svog princa je bolje da potražite negde u komšiluku. Međutim, da nije uvek baš tako i da bajke mogu da se ostvare, dokaz su žene koje su danas princeze, vojvotkinje ili kraljice. Sve one su bile obične devojke koje su potom zbog ljubavi ušle u kraljevske porodice.

Foto: AFP / AFP / Profimedia

Jordanska kraljica Ranija danas je jedna od najstilizovanijih žena na svetu. A kao mlada morala je da beži od rata. Godine 1993. upoznala je jordanskog princa Abdulaha II bin al-Huseina na jednoj zabavi i nena bajka je zaživela.

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Šest meseci kasnije su se venčali.

Foto: MANUEL MARTIN / AFP / Profimedia

Leticija Ortiz radila je kao novinarka na televiziji kad je upoznala princa Asturije, koji je postao njen suprug 2004. godine.

Foto: AGENCE / Bestimage / Profimedia

Kad je njegov otac abdicirao s prestola 2014, ona je postala španska kraljica.

Foto: Splash News / Splash / Profimedia

Megan Markl bila je televizijska i filmska glumica kada je upoznala britanskog princa Harija.

Foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Danas ona, kao ni Hari, nije više deo britanske kraljevske porodice iz koje su otišli svojevoljno, ali i dalje privlači veliku pažnju javnosti gde god se pojavi.

Foto: GREG WOOD / AFP / Profimedia

Južnoafrička olimpijska plivačica Šarlin Vitstok upoznala je princa Alberta od Monaka nakon jednog takmičenja i ubrzo su se zavoleli.

Foto: Jean-Charles Vinaj / Pool Monaco / Bestimage / Profimedia

Albert i Šarlin danas imaju problema u braku, ali ona se bori da ostane jaka i bude pravi uzor svojoj deci.

Foto: Whitehotpix / Zuma Press / Profimedia

Ketrin Midlton bila je tek studentkinja kada je upoznala princa Vilijama. Danas njih dvoje obilaze svet, gaje decu i žive pravi mali film.

Foto: Doug Peters / Alamy / Alamy / Profimedia

Zanimljivo je da nijedna od ovih žena nije bila odgajana za život na kraljevskom dvoru, ali vremenom sve one su upoznale taj novi svet i uskladile se prema njemu.

Nema sumnje da im nije uvek lako, između ostalog, i jer su mnoge od njih morale da se odreknu i važnijih i manje važnijih stvari.

Recimo, njihov stil i izgled bio je podložan velikoj transformaciji jer je jako bitno kakvu sliku šalju svetu sa nove funkcije. Zbog ljubavi su se odrekle ležernih izlazaka u trenerkama, oskudnim mini-haljinama ili javnog pojavljivanja u bikiniju.

Ali neki bi rekli – mala cena za ulazak na dvor.

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram