FOTO Melanijino renoviranje Bele kuće ponovo diglo buru

Poznati 15. avg 202109:04 > 09:07
Melanija Tramp
Melanija Tramp Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Melanija Tramp nedavno se oglasila posle dužeg vremena - odgovorila je na kritike na istoričara koji je kritikovao renoviranje ružičnjaka Bele kuće, koje je sprovela bivša Prva dama SAD.

Majkl Bešloš, istoričar koji je specijalizovan za američke predsednike, oglasio se na Tviteru kako bi renoviranje dvorišta koje su Trampovi sproveli označio kao uvredu za američku istoriju.

Naime, istoričar je objavio fotografiju koja prikazuje deo dvorišta bez ikakvih ruža ili drugog cveća – a napisao je da su godine istorije „nestale“.

Tviter nalog kancelarije Melanije Tramp je retvitovao objavu, optužujući Bešlosa da obmanjuje javnost.

„Bešlos je pokazao svoje neznanje pokazujući sliku ružičnjaka na samom početku renoviranja. Ružičnjak je ukrašen zdravim i šarenim cvetovima ruža. Njegove zavaravajuće informacije su nečasne i nikada mu ne treba verovati kao profesionalnom istoričaru“, napisano je u ime Melanije Tramp.

Melanija je u julu 2020. najavila da će renovirati ružičnjak, koji američki predsednici često koriste za govore i druge nastupe. Renoviranje je završeno u avgustu prošle godine. Neki ljudi kritikovali su uklanjanje 10 stabala jabuka, za koje je Bela kuća rekla da su premešteni na drugo mesto u zdanju – a smetalo je i uklanjanje šarenog cveća.

Ali Rojters je izvestio da su mnoge tvrdnje o Melanijinom renoviranju dvorišta bile lažne.

Fotografija ružičnjaka koju je sadašnja Prva dama Džil Bajden podelila u maju prikazuje šareno cveće koje se ne može videti na fotografiji koju je Bešlos postavio.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram