Fotka iza koje se krije tužna porodična priča košarkaša Vase Micića

vasilije micić
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pretrpeo je veliki gubitak.

Vasilije Micić je najbolji košarkaš Evrope i zvezda utakmice koju je Srbija odigrala sinoć sa Holandijom na početku Evrobasketa.

Vasa je iznova pokazao koliko mu je stalo do dresa reprezentacije – imao je 15 poena i 12 asistencija.

To je podsetilo na njegov potez od pre par godina kada je u vrlo teškom životnom trenutku izašao na teren.

Tokom Mundbasketa u Kini 2019. godine Vasi je preminula majka Vesela. On je tada ipak odlučio da nastavi da igra i bude uz svoj tim.

Mediji su pisali da je pravi heroj jer je doneo tako tešku odluku.

„Mirne glave sam doneo odluku da ostanem sa reprezentacijom, to je i ona želela. Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno. Nisu ni mogli da imaju, jer nisam mnogo pričao o tome. Sale Đorđević mi je rekao: „Idi kući“. Rekao sam mu da ne želim i otišao sam u sobu. Želela je da igram. Mislim da sam doneo pravu odluku“, kazao je potom Vasa.

Pritom, Vasilije je u maju ove godine, nakon što je osvojio drugu titulu šampiona Evrope, okružen navijačima, uslikan sa prstom uperenim na gore.

On je tu fotografiju objavio na Instagramu uz dirjivu poruku.

„Hvala ti majko“.

Koliko mu zapravo majka nedostaje i koliko je bio vezan za nju, da se naslutiti iz drugih brojnih fotografija s njom koje Vasilije deli na Instagramu, pre svega iz detinjstva.

Uz jednu od njih Vasa je napisao:

„Danas je tvoj rođendan. Volim te i nedostaješ mi.“

Micić je rođen 1994. godine u Loznici. Dobar deo detinjstva je proveo na Kopaniku, gde je zavoleo skijanje. Počeo je da trenira i da osvaja velike medalje, a nakon što se porodica preselila u Beograd, odlučio je da nastavi da trenira košarku. Kako je u jednom intervjuu naveo, upravo mu porodica pruža najveću podršku u karijeri. Osim velike povezanosti koju je imao s majkom, njegov oslonac je sestra Nina, koja je profesionalna snouborderka.

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram