Džejda Pinket Smit obrijala glavu i ne zanima je šta mislite

Džejda Pinket Smit
Džejda Pinket Smit, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kakva majka, takva ćerka. Ili u ovom slučaju ćerku prati majka, koja je napravila hrabar korak. Džejda Pinket Smit je na Instagramu objavila sliku sveže obrijane glave, nadahnuta svojom ćerkom Vilou Smit.

„Vilou me je naterala na to, vreme je bilo da se prepustim. Ali… moje pedesete bi trebalo da budu božanski osvetljene ovim šišanjem“, napisala je Džejda.

Ćerka Džejde i Vila Smita je učestvujući u performansu u Muzeju savremene umetnosti u Los Anđelesu, ošišala svoju kosu mašinicom. Džejda je slavila ćerkin performans koji je kulminirao objavljivanje albuma The Anxiety, pa je napisala na Instagramu: „Novi početak. Vilou Smit na njenom interaktivnom performansu. Moja beba je obrijala glavu! Opet!”

Majke vrlo često nadahnjuju kćeri svojim ulepšavanjem, koje kasnije postane deo porodične tradicije i slava korenima. Ali obrnuto? U ovom slučaju, Džejdina nova frizura dokaz je kako neizmerno učimo jedni od drugih u pogledu snage, samopouzdanja i prepuštanja.

Vilou je majku poidržala i zajedničkom fotkom na Instagram napisavši: „Poklon je čist kada se daje od srca pravoj osobi u pravo vreme, i na pravom mestu, i kada ne očekujemo ništa zauzvrat.“

Džejda Pinket Smit otvoreno je govorila o svojim poteškoćama sa gubljenjem kose, otkrivajući još 2018. godine u svojoj emisiji „Red Table Talk“, koju vodi zajedno sa svojom majkom i ćerkom, da pati od alopecije, oboljenja koje izaziva iznenadan gubitak kose.

„Bilo je strašno kada je prvi put počelo. Jednog dana bila sam pod tušem, i odjednom su mi bile pune šake kose… Pomislila sam – nije valjda da ćelavim? To je bio jedan od onih trenutaka u mom životu kada sam se bukvalno tresla od straha “, rekla je u svojoj veb seriji, dodajući da je kosa „veliki deo nje“.

„Viša sila toliko ljudima oduzima. Postoje ljudi koji imaju rak, kao i oni sa bolesnom decom. Posmatram kako viša sila svaki dan toliko oduzima ljudima, i po Bogu viša sila želi da uzme vašu kosu. To je sve? Bože, želiš Moju kosu? Kada sam situaciju posmatrala iz te perspektive, stvarno sam prihvatila sve.“

„Briga o mojoj kosi bila je predivan ritual“, nastavila je zvezda filma „Girls Trip“, otkrivajući da je u to vreme eksperimentisala sa različitim stajlinzima, od kraćih frizura do nošenja turbana.

I najzad, prepustila se životu i hrabro nastupila u javnost sa novim stajlingom. Kako joj je inspiracija bila njena ćerka, ona tako služi kao inspiracija svim ženama koje se bore sa istom bolešću, kako ne treba da se stide i da hrabro preuzmu mašinicu u svoje ruke!

Bonus video: Monika Beluči

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram