Čime se bave ćerke poznatih koje su otišle iz Srbije – Marta Hadžimanov će vas oduševiti

Foto: Instagram/mrakocevic; Antonio Ahel/ATAImages; Instagram/_everin; Instagram/marta.hadzimanov; Instagram/padivac

Izgradile su karijere van granica naše zemlje.

Navikli smo da deca poznatih ličnosti obično krenu stopama svojih roditelja, gradeći karijere u Srbiji. Međutim, neki od njih su odabrali drugi put i svoje živote su izgradili van naše zemlje.

Uglavnom se ne eksponiraju u javnosti i o njima se ne zna mnogo, a kako izgleda njihov život u inostranstvu možemo videti preko njihovih društvenih mreža.

Pojedine ćerke naših pevača, glumaca i biznismena su završile najprestižnije škole u svetskim metropolama, a u Srbiju svraćaju veoma retko. Poslovi kojima se bave donekle imaju veze sa poslovima njihovih roditelja ali to nikako ne može osporiti njihov uspeh.

Iva Mićanović

View this post on Instagram

A post shared by Iva Mićanović (@_everin)

Starija ćerka Ane Sofrenović i Dragana Mićanovića naročito iznenađuje brzinom kojom je odrasla, a kako ona izgleda odnedavno više nije tajna jer je aktivna na društvenim mrežama.

O Ivi se ne zna mnogo, osim da studira u inostranstvu, a mnogi su primetili da veoma liči na svoju majku Anu, koja je svojevremeno važila za najlepšu domaću glumicu.

Čitava Evropa je igralište mlade Ive Mićanović koja se na Instagramu hvali posetama različitim delovima starog kontinenta kao što su Amsterdam, Grac, Maribor…

Starija ćerka Ane Sofrenović i Dragana Mićanovića je od roditelja definitivno nasledila dar za umetnost, ali nije krenula putem glume, već se oprobala u pevanju koje joj je najveća strast.

Ema Bregović

Ema Bregović Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ćerke slavnog Gorana Bregovića odrasle su u Parizu, a njegova najstarija naslednica Ema likovni je umetnik.

Ema Bregović završila je poznatu likovnu akademiju u Nantu, a u junu 2019. istakla je da je ponosna što drugu godinu zaredom izlaže na festivalu Dev9t.

Lepa Bregina kći je jednom prilikom izjavila sledeće:

„S ocem sam vrlo bliska profesionalno, on je stari mudrac koji uvek ima dobre savete. Trudim se da ih uzmem u obzir, ali se držim svojih koncepata, jer to čini moju umetnost onim što jeste. Porodica mi je prva publika i mnogo podrške imam. Naravno, ne navijaju naslepo za svaki projekat, vrlo su objektivni i znaju da mi kažu kad se izgubim u ideji ili kad nešto može biti još bolje“, rekla je Ema 2019.

Milena Rakočević

Ćerka Verice Rakočević vodi život daleko od očiju javnosti, živi u Njujorku i radi kao profesionalna fotografkinja. Ona je do sada radila za brojne modne kampanje, ali retko dolazi u Srbiju.

Verica je jednom prilikom progovorila o mlađoj ćerki i istakla da je ona „izbegava na javnim skupovima“. Na Mileninom Instagramu se može videti da je izuzetno vezana za majku, sa kojom neretko objavljuje zajedničke trenutke. Milena je još devedesetih otišla u Ameriku.

Milena je takođe srećno udata i sa suprugom ima sina koji, sudeći po objavama na društvenim mrežama, obožava da provodi vreme sa bakom.

Marta Hadžimanov

Marta Hadžimanov Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Marta Hadžimanov je ćerka Vasila i unuka Zafira Hadžimanova. Ona je treća generacija muzičara u ovoj talentovanoj porodici. Ona se osim džez pevanja, posvetila i operi.

Martin deda Zafir Hadžimanov, koji je preminuo u martu 2021. godine, bio je veoma ponosan na nju.

„Marta je odlučila da bude operska pevačica. Pošto je sjajno odigrala ulogu u „Fantomu iz opere“, rekao sam joj da, ako ne zatrese treću galeriju svojim glasom, onda neka stane u poslednji red hora. U operskom pevanju računaju se samo prvih deset pevača na svetu. To je tako“, rekao je u jednom intervjuu.

Ona studira na Muzičkoj akademiji u Manhajmu u Nemačkoj, gde i živi.

Jovana Forcan

Foto: Instagram

Ćerka Milke Forcan je završila nemačku školu, a potom i studije, i živela i radila u Ženevi u švajcarskoj banci. Nakon toga, neko vreme je provela u Beogradu, nakon čega je upisala master studije u inostranstvu.

Mlada Jovana lepotom u potpunosti parira majci, a mnogo važnije je da je pokazala da planira da i u karijeri prati majku. Milka se nedavno na društvenoj mreži Instagram pohvalila da je Jovana sama osnovala svoj brend, a ekskluzivnu garderobu prodaje u Beogradu i Londonu.

Ponosna majka priznala je da joj nije bilo lako kad je ćerka sa 18 godina otišla iz porodičnog doma jer se brinula da li će se Jovana uklopiti u novu sredinu i kako će se sama snaći na studijama.

„Time što je u roku završila fakultet na nemačkom jeziku, adaptirala se na drugačiji način života i stekla veliki krug prijatelja iz raznih zemalja, dokazala je da sposobna da se sama nosi sa životnim izazovima“, rekla je Milka Forcan.

Kada je u Beogradu, Jovana obožava da svaki slobodan trenutak provodi u opuštanju i uživanju. Takođe, sa prijateljima često otputuje na neku od egzotičnih destinacija, a fotografije sa istih deli na Instagramu.

Petra Divac

Petra Divac
Petra Divac/Foto: Instagram

Petra Divac je usvojena ćerka Vlada i Ane Divac. Iako svoj život drži dalje od očiju javnosti, njeni roditelji nikada nisu krili da je ona usvojena kada je imala svega šest meseci.

„Ljudi me često pitaju kako je to imati dve mame i dve tate. Nemam po dva roditelja, imam samo moju mamu i mog tatu. Ljude koji su me odgajili i učinili da postanem nezavisna, inteligentna i jaka devojka. Zatim, imam i biološku majku, ženu koja me je rodila i kojoj ću biti večno zahvalna za to što sam danas okružena pravim ljudima. Ne znam ništa o ženi koja me je rodila, a ni o mom biološkom ocu i nisam u kontaktu sa njima. Volela bih da ih upoznam jednog dana, ali mi se ne žuri. Često mi kroz glavu prolaze pitanja da li ličim na nekoga od njih dvoje i imam li neke njihove osobine“, rekla jednom prilikom Petra.

Ona živi na relaciji Srbija-Amerika, često putuje, a pre nekoliko godina je otvorila svoj lični blog u kojem piše o putovanjima, porodici, školovanju, kao i o tome kako vidi svet iz svoje perspektive. Takođe je aktivna i oko Fondacije svojih roditelja. Na njenu inicijativu Fondacija je, inače, nedavno pokrenula pilot projekat „Usvojeni za usvojene“ namenjen usvojenim osobama sa teritoriji Beograda i okoline.

Ema Cepter

Ema Cepter Foto: Printscreen Instagram/kingzepter

Ćerka Filipa Ceptera, na svom Instagram profilu redovno prikazuje detalje iz svog glamuroznog života. Živi u Londonu, gde studira psihologiju, a često boravi i u Monaku, gde Zepterovi imaju kuću.

Ona uživa u najlepšim destinacijama sveta, nosi luksuznu odeću, a često objavljuje i seksi fotografije.

„Novac ne može da vam kupi sreću, ali bih radije plakala na jahti“, poručila je jednom prilikom Ema koja živi u raskoši o kojoj mnogi mogu samo da sanjaju.

Sandra Mitrović

Sandra Mitrović Foto: Printscreen Instagram/sandramitrovic

Ona je najstarija ćerka Željka Mitrovića, vlasnika „Pink media grupe“ i pevačice Sonje Mitrović Hani. U tinejdžerskim danima se povremeno bavila voditeljstom, ali se u jednom trenutku povukla i otišla u Ameriku na studije.

Tamo je diplomirala filmsku produkciju na čuvenom univerzitetu „Kolumbija“ u Njujorku. Srbiju ne posećuje toliko često i ne voli da se eksponira previše. Na njenom Instagramu možemo videti da voli da uživa u putovanjima i druženju.

***

Bonus video: Podcast Mamazjanija – gost Tomislav Kuljiš

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram