Barbika Lepa Brena bila je hit u Jugoslaviji, sad je traže kolekcionari i cena joj je skočila u nebesa

Lepa Brena Foto: Printscreen/YouTube

Što je danas Margo Robi to je bila Lepa Brena pre 30 leta.

Film Grete Gervig „Barbie“ pre nekoliko dana imao svetsku premijeru, pa onda i domaću, pa već danima traje Barbi ludilo.
Hajp oko filma i glumaca kultnu lutku lansiralo je opet u žižu, a realno, ta lutka nikada nije ni prestala da bude popularna u svetu devojčica.

Bilo je raznih Barbi trendova, a jedan kog se na ovim prostorima rado sećamo jeste verzija ove lutke inspirisana Lepom Brenom.

Pre skoro 30 godina ova lutka predstavljena na tržištu, bila je deo promocije albuma „Boli me uvo za sve“ 1990. godine ove muzičke i zvezde filma „Hajde da se volimo 3: Udaje se Lepa Brena“.

Barbika Lepa Brena tražena je i danas. Obučena je baš kao pevačica u spotu za numeru „Hajde da se volimo“, nosi čuveni karirani komplet i kapu sa istim desenom. Bila je pravi hit devedesetih, a danas je tražena verovatno i zbog nostalgije jer kako je Brena jedan od simbola bivše Jugoslavije, tako je i ova lutka asocijacija na neka prošla, mnogima draga vremena.

Barbika Lepa Brena i danas se prodaje na internetu i njena cena iznosi 13.000 dinara ili 110 evra. Cena je u poslednje tri godine utrostručena što pokazuje koliko je tražena među kolekcionarima, piše Jutarnji.hr i navodi da je biznis sa ovom igračkom obustavljen zbog problema sa carinom.

I dok je Margo Robi koja u filmu „Barbi“ igra glavnu ulogu, Barbika 21. vek, Brena je to bila pre 30 godina na prostorima bivše Jugoslavije. Pomama za svim što ima veze sa ovom lutkom raste te će možda i jugoslovenska verzija Barbike postati traženija.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram