VIDEO Mirela i Vesna: „Naš ples Balkan još nije doživeo“

Shuffle dance je sve popularniji i u Srbiji.

I na društvenim mrežama, ali i oko nas, po parkovima, na sportskim terenima, sve ćešće vidimo mlade kako energično plešu uz elektronsku muziku, a sve deluje kao da klize po podu, lako i lepršavo.

Međutim, ples je prava umetnost, pa je i za shuffle dance potreban profesionalac. Zato Mirela Petrović i Vesna Matejić, koje su osnovale prvu i jedinu shuffle dance školu u Srbiji, za Zadovoljnu daju savete onima koji bi da nauče ovaj poseban ples.

Za početak, oni koji nemaju osnovu, ali imaju volje i želje, treba da znaju čime da se vode i koje greške da izbegavaju.

„Kod shuffle-a, kao i kod svakog plesa/sporta, najbitnije je da se prvo dobro savladaju osnovni koraci jer od njih sve kreće. Mnogi ljudi koji dođu kod nas na treninge žure i hoće što pre sve da nauče. Potpuno sklone sa strane osnovne korake i tehniku izvođenja istih. A sve se postiže vežbom, tako da je naš savet da se što više pažnje posveti osnovnim koracima. Nakon toga svaki komplikovaniji korak će se sve lakše i lakše naučiti“, kažu Mirela i Vesna.

Njihovi video-snimci sjajna su inspiracija i za one koji bi da naprave svoj video u kom makar priblližno atraktivno plešu. Slični snimci jesu dosta popularni na društvenim mrežama, ali savet pravog stručnjaka je neprocenjiv. Zato je dobro znati smernice koje će pomoći.

Mirela i Vesna otkrivaju tri ključne stvari u bavljenju ovim plesom.

„Prva i najvažnija stvar je ljubav prema plesu jer bez toga kompletna slika plesača ne može izgledati vrhunski. Zatim tu je slušanje muzike – osećaj kada koraci treba da budu mirni, a kada se pojačavaju. Vrlo bitna je i energija sa facijalnom ekspresijom.“

A koliko ovaj ples zapravo sve više osvaja, pokazuje i to što se naše sagovornice sa timom pripremaju za veliko takmičenje u Hrvatskoj. Za Zadovoljnu otkivaju svoja očekivanja.

„Nastup za SuperTalent je do sada nešto najozbiljnije što ćemo pripremati. Ovog puta stvaramo koreografiju sa celom naprednom ekipom i to čini te pripreme lakšim i lepšim. Neverovatno je kako naši članovi, a pre svega i prijatelji, dopunjavanju jedni druge raznim idejama. Divno je gledati taj proces. Mislim da dosta utiče na sve baš ta prijateljska nota koja je nastala tokom ove dve godine između nas. Trenutno završavamo koreografiju, pa radimo na miksu, kostimima i sitnim detaljima. Nije lako biti i osnivač i trener, a uz sve to i kostimograf, snimatelj, montažer, računovođa, knjigovođa… Ali očekujemo minimalno prolaz do finala, pre svega jer smo nešto što Balkan još nije video“, zaključuju Mirela i Vesna.

BONUS VIDEO: Joga za zauzete mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram