Upoznajte bogatu i lepu Ruskinju koja snima film u svemiru

glumica svemir
Foto: Andrey SHELEPIN / AFP / Profimedia

Ruska glumica Julija Peresild i režiser Klim Šipenko učinili su nešto sasvim nadrealno - nedavno su odleteli u svemir kako bi tamo snimili film. Ruska lepotica, koja je inače i milionerka, pobedila je Toma Kruza koji je u projektu vrednom 200 miliona dolara trebalo da bude prvi glumac koji će snimati na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Ruska glumica Julija Peresild glumi u prvom filmu koji se snima van planete Zemlje. Prošle nedelje ona je prebačena na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi snimila scene za dugometražni avanturistički film Izazov.

Julija
Foto: Andrey SHELEPIN / AFP / Profimedia

Peresild će glumiti Zeniju, hirurškinju koja spasava život kosmonautu u svemiru. Ona i ruski režiser Klim Šipenko provešće 12 dana u svemiru kako bi snimili scene od 35-40 minuta pre nego što se vrate 17. oktobra, navodi Njujork Tajms.

Njih dvoje tamo gore moraju sami da brinu o svemu, uključujući upravljanje i rad sa kamerama, osvetljenje, šminku i produkciju.

A ko je zapravo Julija Peresild, 37-godišnja zvezda koja je sprečila Toma Kruza u njegovoj želji da bude prvi glumac u svemiru?

Julija
Foto: Andrey SHELEPIN / AFP / Profimedia

Rođena je 1984. godine u Pskovu, ruskom gradu u blizini današnje granice sa Estonijom.

Peresild je od malih nogu sanjala da postane glumica i rano se tome posvetila. Od trećeg razreda išla je na časove glume i pevanja, a takođe je igrala i u školskim pozorišnim predstavama. Kada je imala 11 godina, učestvovala je na TV takmičenju za mlade talente The Morning Star. Kasnije je upisala fakultet ruske filologije državnog pedagoškog instituta.

Godinu dana kasnije otišla je u Moskvu i upisala Rusku akademiju pozorišne umetnosti. Godine 2006. diplomirala je na koledžu i postala glumica u više pozorišta.

Glumila je i u preko 30 filmova, a veliki proboj imala je kada je 2010. godine glumila Sofiju u ostvarenju The Edge, ruskoj drami koja je 2010. bila nominovana za nagradu Zlatni globus za najbolji film na stranom jeziku.

Uspešna karijera ne samo da ju je učinila jednom od najtraženijih glumica u Rusiji već je i postala milionerka sa bogatstvom od oko 1,4 miliona dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CON OPINION (@conopinion)

A za ovu ulogu u svemiru koju je dobila Julija, prijavilo se 3.000 glumica, i to na konkursu koji je raspisala ruska državna svemirska korporacija Roscosmos. Nakon silnih testova kreativnosti, medicinske i fizičke spremnosti, Peresild je pobedila.

Ona je izjavila nakon toga da je prilagođavanje strogim zahtevima obuke bio izazov, posebno učenje o dizajnu i rukovanju svemirskim brodom, prenosi portal scmp.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIOSKOP (@bioskop)

„Bilo je teško psihološki, fizički i moralno. Ali mislim da kada postignemo cilj, sve to neće izgledati tako teško i toga ćemo se sećati sa osmehom“, kazala je Julija koje je do duboko u noć učila komplikovane termine iz sveta nauke kao bi se spremila za put u svemir.

Inače, prošle godine je objavljeno da će Tom Kruz snimiti prvi film u orbiti vredan 200 miliona dolara, uz podršku NASA i direktora kompanije SpaceX Ilona Maska.

Međutim, ruski tim i Peresild bili su mnogo brži u trci za svemir, prihvatajući izazov, te je tako misija Toma Kruza postala – nemoguća.

Zanimljivo je i da se ranije šuškalo da se lepa Julija viđa sa milijarderom Romanom Abramovičem, ali ona nikada nije potvrdila vezu.

Poznato je pak da ima dve ćerke – Anu, rođenu 2009. i Mariju, rođenu 2012. Oca svoje dvoje dece otkrila je tek 2017. godine. U pitanju je Aleksej Učitel, reditelj koji je 33 godine stariji od nje.

„Živimo dobro, pomažemo jedno drugom koliko možemo … U odličnim smo odnosima. Ovako ili onako, mi smo porodica ”, rekla je Julija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Svetske zvezde u Pirelijevom kalendaru kroz objektiv Brajana Adamsa