„Svekrva je u mojoj kući okačila sliku bivše žene mog muža”

Svekrva
Ilustracija, Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

Svekrve baš umeju da testiraju živce.

Žena se naljutila na svoju svekrvu nakon što je okačila sliku svog sina i njegove bivše žene sa dana njihovog venčanja u njenom novom domu.

Incident se dogodio kada je svekrva pomagala u uređenju doma njenog sina i njegove nove žene, samo da bi odabrala spornu fotografiju za dekoraciju. Žena je rekla da je jedne večeri stigla kući s posla i otkrila da je njena svekrva okačila sliku sa venčanja njenog muža i njegove bivše žene, na vidljivom mestu.

Cela muka je detaljno opisana na Redditovom AITA forumu, gde je korisnica ispitivala da li su postupci njene svekrve neprikladni.

Ova 31-godišnjakinja je napisala: „Moj muž i ja smo upravo kupili našu prvu zajedničku kuću, sviđa nam se i uzbuđeni smo što ćemo je zajedno ukrasiti, ali nažalost moj muž mnogo putuje zbog posla, a već nam je stigao novi nameštaj.

Nisam mogla sama sve to da sredim, ali je moja svekrva ponudila pomoć i ja sam pristala.“

Dodala je da se vratila kući sa posla u 20 časova i da je bila „šokirana“ kada je videla da je jedan od zidova „bio pun uokvirenih slika koje je Mil (svekrva) stavila tamo”.

„To nije glavni problem jer su te slike bile iz njegovog detinjstva, sa mature, rođendana, a onda sam videla najveću uramljenu sliku od svih na kojoj su on i njegova bivša na dan njihovog venčanja.

Da vas uputim malo više, moja svekrva ‘obožava’ njegovu bivšu suprugu, stalno je hvali i priseća se proteklih godina sa njom.

Ne samo to, već je uključuje u događaje i praznike koji su izazivali probleme među nama.“

Zatim je objasnila svoju reakciju na fotku.

„Bacila sam je na nju, pitajući je zašto je, dođavola, stavila tu sliku na zid i kako misli da je to okej.“

Rekla sam joj da je skine, ali ona se branila i rekla ‘ovo je deo Derekovog života i ne možete ga izbrisati’, a zatim je pričala o tome koliko je sati provela radeći na ovom zidu i kako da pokušam da budem malo zahvalnija.“

Žena priznaje da je tada potpuno izgubila hladnokrvnost i da je „flipnula“ na svoju svekrvu, koja je pitala šta nije u redu sa njom i nazivala je „ludom“.

„Rekla sam joj da uzme sliku i ode, ali ona je pokušala da kaže da nije samo bivša na toj slici već i moj muž. Rekla samo joj da ću je izbaciti ako ne izađe sama. Otišla je, ali je počela da mi šalje poruke govoreći mi da sam ljubomorna, ogorčena, da previše kontrolišem, itd. Rekla sam da me ne poštuje u mom domu i zabranila joj ulazak u kuću.“

Svekrva je tada stupila u kontakt sa svojim sinom i poslala mu skrinšot poruke „zabrane“ – potez koji je rezultirao time da je pozvao suprugu da sazna šta se dogodilo.

„Tada je rekao da bi njegova mama trebalo da zna bolje, ali nije znala i bila sam u pravu što sam bila ljuta, ali zabrana ulaska u kuću bila je preterana reakcija – kao luda preterana reakcija. Pokušao je da me navede da je nazovem i poništim zabranu, ali sam odbila. Zatim je rekao kako sam nepravedna što sam donela takvu odluku kada je to naša kuća, a ne samo moja.“

Korisnica se obratila zajednici Reddit da pita da li je, u stvari, preterala, ili je opravdano zabranila svojoj svekrvi da uđe u kuću.

Jedan od korisnika Reddita koji je odgovorio označio je postupke svekrve „super neprikladnim“, a drugi je dodao da je muž pogrešio.

On je trebalo 100 posto da bude na tvojoj strani i njegova majka treba da se izvini. Srećno u budućnosti. Ako je ovo pokazatelj kako će stvari biti, možda će vam trebati.“

Dok je treći dodao: „Okači sliku tebe i tvog bivšeg i vidi kako se mužić oseća zbog toga. Oh, to je detinjasto i nezrelo? Pa i njegova majka je. Mora da te podrži ovde. Ako ne, nastaviće da se dešava“, prenosi Express.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram