Šta žene žele i koje teme su im važne: Dođi na Fempower

Foto: Fempower

Regionalna konferencija Fempower održava se od 24. do 28. aprila u hotelu Kempinski Adriatic u istarskoj Savudriji.

Istra će od 24. do 28. aprila biti centar osnaživanja žena, kada se u hotelu Kempinski Adriatic održava konferencija Fempower, pod sloganom „Empowered women empower women“. Više od 70 predavačica i predavača i više od 250 učesnica (i poneki učesnik) potražiće odgovore na neke od najvažnijih pitanja sa kojima se suočavaju žene danas – od globalno važnih, preko poslovnih, privatnih, zdravstvenih i onih ličnih i veoma bitnih.

Predavači i panelisti biće neki od najuspešnijih poslovnih ljudi sa ovih prostora – pre svega liderke u svojim oblastima, kakve su Slavica Squire (prvi NLP coach u regionu), Brankica Janković (poverenica za zaštitu ravnopravnosti), Višnja Ljubičić (pravobraniteljica za ravnopravnost spolova), Nataša Filipović (direktorka Ovation BBDO), dr Kristina Davidović (specijalista radiologije i osnivačica klinika Rea Medica), Ksenija Karić (direktorka Schneider Electrics), Jelena Bulatović (izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera), Marija Beslać (direktorka komunikacija i partnerstava kompanije Nordeus), Ana Mirković (psihološkinja i direktorka Digital Communications Institute), Jovana Ružičić (osnivačica Centra za mame), Lea Stanković (direktorka agencije Communis), Jovana Gligorijević (Novinarke protiv nasilja), Ajka Matijević (vlasnica A+ Yachting), Milica Đurić Jovičić (direktorka Fonda za nauku), Tijana Prodanović (prof. astrofizike i naučna influenserka Dr Cosmic Ray) i mnoge druge.

Foto: Fempower

Pored njih, na konferenciji će govoriti i brojni uspešni muškarci, čiji glas i ugao takođe treba da se čuje, poput Ognjena Radića (FitPass), Strahinje Kukića (nutricionista), dr Mirka Dolića (psihijatar)…

Kroz panele će se govoriti o brojnim važnim temama, poput:

* Žene i marketing / Da li je najbolja ciljna grupa ujedno i najzahtevnija?
* Rodna ravnopravnost / Da li je osnaživanje žena postalo globalni prioritet?

* Žene i mediji / Kakva je slika žena u medijima
* Žene & preduzetništvo / Kako pobediti statistiku
* Žene u kulturi / Umetnost kao životni princip
* Žene i standardi lepote / Gde je granica koju ne treba preći

* Razbijanje mitova / Da li su kompanije koje vode žene uspešnije?
* Žene i liderstvo / Who runs the world?
* Žene u STEM / Da li je budućnost ženskog roda?
* Mentalno zdravlje / Sve je u balansu

* Medijska i informacijska pismenost / Kako da tehnologija radi za nas
* Žensko zdravlje / Kako sačuvati sebe
* Original Boost / Investicije u biznise koje vode žene
* Majčinstvo / Tabu teme roditeljstva

Osim toga, na radionicama i treninzima, svi prisutni imaće priliku da unaprede svoja znanja iz oblasti razvoja poslovanja, marketinga, komunikacija, a polaznice konferencije imaće priliku i da uče o osnovama samoodbrane, kako da prepoznaju opasnost i zaštite se.

Pored izuzetnog zvaničnog programa, organizatori su pripremili i bogat propratni i zabavni sadržaj, sa željom da ova konferencija bude idealan balans poslovnog i zabavnog.

Više informacija o programu, učesnicima i kotizacijama nalazi se na sajtu Fempower.rs i na društvenim mrežama konferencije Fempower.