„Najiskrenije žalimo“: Odgovor firme za dostavu nakon skandala sa dostavljačem

dostavljač hrane
Foto: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon skandala zbog SMS-a oglasila se firma za dostavu.

Velika prašina digla se nedavno nakon što je u javnost procurila prepiska nepoznate devojke i dostavljača iz jedne kompanije. To je iznova ukazalo na to koliko su žene nebezbedne, ali i osuđivane kada preduzmu korake da se zaštite.

Naime, dostavljač je devojci poslao poruku: „Kakva je bila klopa“.

Ona ga je očigledno prijavila kompaniji jer je zloupotrebio svoj položaj kako bi joj se udvarao, a dostavljač je dobio otkaz.

Nakon toga, ponovo je uznemiravao devojku, žaleći se što ga je prijavila – iako je očigledno podatke firme u kojoj radi koristio za privatne svrhe, što je u svakom pogledu neprihvatljivo.

Sada se o svemu oglasila i firma za dostavu. Njihov odgovor prenosimo u celosti.

„Postali smo svesni situacije juče popodne kada nas je korisnica kontaktirala zabrinuta da je dostavljač koristio njene lične podatke nakon dostave. Partnerima dostavljačima je omogućeno kontaktiranje korisnika samo u trenutku dostave, za šta su korisnici dali saglasnost prilikom registracije na Platformu. O situaciji smo odmah obavestili partnersku kompaniju u kojoj je zaposlen pomenuti dostavljač. Partnerska kompanija je zatim odlučila da prekine radni odnos jer je korišćenje podataka korisnika u neposlovne svrhe direktno kršenje ugovora. Zaštita podataka je nešto što mi u Woltu, kao i naša partnerska kompanija za dostavljače, shvatamo veoma ozbiljno. U svim potpisanim ugovorima koje imamo sa partnerima i sopstvenim zaposlenima jasno je navedeno da oni ni pod kojim okolnostima ne smeju da otkrivaju, koriste ili zloupotrebljavaju informacije u vezi sa isporukama, porudžbinama ili korisnicima Platforme u bilo koju svrhu, osim za usluge dostave. Najiskrenije žalimo što je došlo do ove situacije.“

Podsetimo, nakon što se na Tviteru pojavila prepiska, u komentarima su mnogi stali u odbranu mladića, pošto „nije bio vulgaran“, pa nije zaslužio da ga devojka prijavi – iako je činjenica da on sada ima njen broj telefona i zna na kojoj adresi živi.

Ipak, mnoge žene su podelile slična, jeziva iskustva – koja pokazuju zbog čega je prijava devojke više nego opravdana.

BONUS VIDEO: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram