Ko je Srpkinja čiji nakit se nosi u novom Seks i gradu

Sekk i grad
Foto: Promo HBO

Među brojnim modnim avanturama koje smo videli u nastavku serije Seks i grad krije se i jedan detalj vezan za nakit. U pitanju je rad srpske dizajnerke Ane Srdić koji nosi jedna od glavnih junakinja.

Umesto Kim Katral u nastavku serije Seks i grad videli smo prelepu Nikol Parker. Ova Afroamerička glumica koja je igrala Lisu Tod Vekseli, autorku dokumentaraca i samohranu majku, u seriji je ponela i nakit kreatorke Ane Srdić.

Tim povodom Ana je na Instagramu napisala:

„Budite hrabri, budite drugačiji. Jako sam ponosna što sam bila deo serije Seks i grad. Nikol Parker nosi moju ogrlicu u seriji“, napisala je Ana.

Pritom, Nikol je u seriji nosila još jedan Anin komad – prsten.

Ana Srdić inače već dugo živi u Južnoj Africi gde se bavi pravljenjem nakita, ali i antropologijom. Ona kreira smeo i unikatan nakit koji odražava njenu ličnost, ali odiše i očuvanjem kulture jer smatra da je kulturna raznolikost inspirativna.

Ana primenjuje tradicionalne tehnike i materijale u izradi svog nakita, pa kovano srebro i zlato podsećaju na Tajland, žad na Mjanmar, stare trgovačke perle na Afriku, školjke na narod Naga u severnoj Indiji.

Najveći deo kolekcije proizvodi se u Južnoj Africi i na Tibetu, sa dragim i poludragim kamenjem iz Mjanmara, Vijetnama i Tajlanda.

Ana Srdić se, kad je pomenula seriju Seks i grad, ujedno zahvalila i velikoj kreatorki Doni Karan, s kojom već dugo blisko sarađuje preko fondacije UrbanZen.

Ana je jednom prilikom izjavila da i ona i Dona pomažu lokalnim zajednicama širom sveta, posebno ženama.

One ih podstiču da se osamostale i počnu da zarađuju koristeći veštine koje već poseduju.

BONUS VIDEO: Vatrene haljine sa Met Gale

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram