Kako u Srbiji izgleda život pevačice, a kako manekenke

Njena priča 02. jul 202108:07 > 08:34
Milica Janković Foto: Ivan Dinić/Nova S

Mnoge devojčice kad porastu žele da budu manekenke ili pevačice. Milica Janković, koju ste upoznali u emisiji "Glas, dirka, bass” na televiziji Nova.rs, ostvaruje se na oba polja i ima savet za njih.

Milica se od osme godine bavi pevanjem, od 14. manekenstvom i sada, sa 20, peva džez i iza sebe ima saradnje sa nekim od najpoznatijih domaćih kreatora. Kaže da je iskustvo na modnoj pisti pomoglo da oslobodi pokret na sceni i predstavi se publici, dok joj je muzika prirodan način izražavanja.

„Nikada ne razmišljam previše o tome kako ću izneti neku pesmu, jer mislim da je bitno da se prepustim trenutku, ali svakako želim da ceo nastup bude spontan i opušten, jer je to i jedini način da publika i ja podjednako uživamo“, objašnjava Milica koja se trenutno sprema za nastup na Jazz in the Garden festivalu, u nedelju 4. jula, u Botaničkoj bašti Jevremovac.

Milica Janković Foto: Ivan Dinić/Nova S

Džez muzika nije baš čest izbor tvoje generacije, kako je tebe osvojila?

Slažem se da nije toliko čest izbor, ali mislim da moja generacija nema prilike da nauči nešto više o džezu. Mene je konkretno osvojio džez stil i način na koji mogu da izvodim pesme. Volim da imam slobodu izraza, jer to odgovara mom karakteru i to mi najviše prija kod ove vrste žanra.

Pročitajte još:

Radila si sa najpoznatijim domaćim kreatorima, čije kreacije su ti najviše „džez“?

Mnogi domaći kreatori su stvarno jako talentovani i svako od njih ima svoj način kojim se predstavlja publici. Po meni kreacije Igora Todorovića su jako džezi jer imaju liniju jednostavnosti, a u isto vreme detalje i kvalitet koji su prepoznatljivi u njegovom radu. Vrlo zanimljive i jedinstvene kreacije ima i Sonja Jocić.

U čemu se ti najbolje osećaš?

Ja stvarno uživam da iznesem dobru haljinu, ali isto tako i klasično odelo. Najbitnije mi je da se osećam prijatno u odeći koju nosim.

Milica Janković Foto: Ivan Dinić/Nova S

Možeš li da uporediš – kako u Srbiji izgleda život pevačice, a kako život manekenke? 

Mislim da svaka profesija ima svoje prednosti i mane. Pevanjem, po mom mišljenju, imam bolju interakciju sa publikom od manekenstva. Samopouzdanje je izuzetno važno kod oba posla. Mislim da je način života sličan, jer si medijski u centru pažnje i u svakom trenutku moraš biti iskren i otvoren sa publikom, jer to se uvek oseti na sceni.

Koliko je teško probiti se? Gde sebe više vidiš u budućnosti?

Lako je zadobiti pažnju medija i publike, ali mislim da je mnogo teže ostati duže na sceni i održati kvalitet. Stvaranje i izvođenje muzike definitivno zahteva mnogo inspiracije i svakodnevni rad. Sebe vidim u budućnosti kao pevačicu, a, nadam se, i autorku, jer me muzika potpuno ispunjava.

Milica Janković Foto: Ivan Dinić/Nova S

Imaš li neke uzore?

Iskreno nikada nisam imala uzora, poštujem ljude koji rade na sebi i vode računa o okruženju u kom se nalaze. Smatram da smo svi talentovani za nešto i da svi možemo dostići željenI cilj uz puno rada i, naravno, sreće. Posebno mi je drago kada me neko inspiriše i mislim da je ta razmena energije vazna za sve nas, kako bi napredovali.

Pročitajte još:

Dosta si mlada ušla u manekenstvo, kako izgleda taj put u Srbiji? Šta bi savetovala devojčicama koje žele da krenu u tom pravcu?

Manekenstvo u ranom pubertetu i nije toliko preporučljivo, iz razloga što smo mi devojčice u tom periodu jako osetljive na kritike. Ali, mislim da sam ja kroz manekenstvo stekla samopouzdanje, kao i profesionalni pristup poslu. Sam početak je bio jako zanimljiv, jer ja sam oduvek volela da istaknem svoj karakter, a tu sam zaista mogla sebe da prikažem kako ja to želim. Glavni koraci su želja i posvećenost, a sve ostalo dođe baš onako kako treba. Savet mladim devojkama je da nauče da budu svesne sebe i svojih vrednosti, ali isto tako da konstantno grade svoju ličnost i rade na sebi. Mislim da je to savet za svakoga, bez obzira na to kojim poslom se bavi.

Milica Janković Foto: Ivan Dinić/Nova S

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram