7 drugarica izgradile su za sebe starački dom iz snova – ovako želim da ostarim

Foto: Printscreen/YouTube/一条Yit

U starosti mnogi ljudi postaju usamljeni, ali ovih sedam devojaka su sklopile pakt koji će im zrele godine učiniti nezaboravnim.

Grupa od sedam devojaka u Guangdžou u Kini sklopila je pakt da će proživeti svoje poslednje dane zajedno. One su rešile da sakupe četiri miliona juana (580.000 dolara) i da pretvore staru kuću od 700 kvadratnih metara u svoj starački dom.

Kina
Foto: Printscreen/YouTube/一条Yit

Smeštena u zelenim brdima predgrađa Guangdžoua, njihova trospratna zajednička kuća ima dovoljno prostora za grupna okupljanja u prizemlju, dok na spratu ima prostrane spavaće sobe. Ovo zdanje ima čak staklenik za čajanke iz kog puca pogled na lokalna pirinčana polja.

Kina
Foto: Printscreen/YouTube/一条Yit

Dobri prijatelji se često osećaju kao porodica, što je definitivno slučaj sa ovim ženama – posle 20 godina prijateljstva imaju neraskidivu sestrinsku vezu. Imajući u vidu da se sestre često i posvađaju, one su odlučile da se svaka mora baviti nekom posebnom veštinom kojom će izbeći svađe. Od kuvanja do uzgoja povrća, svaka žena ima jedinstvenu ulogu u zajedničkom domu.

Kina
Foto: Printscreen/YouTube/一条Yit

Enterijer kuće su pretvorile u minimalističku bajku, a nameštaj su uglavnom uvozile iz Indije i Maroka.

***

Bonus video: Transformacija stana u centru Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram