Zimske lekcije o stilu najbolje obučenih Ruskinja

Foto: Mauro Del Signore / Zuma Press / Profimedia; MP1 / Backgrid UK / Profimedia;

Sada u kupaćim kostimima ispijaju šampanjac.

Reči „Ruskinja“ i „zima“ asociraju na zavejane ulice, šalove, šubare, postavljene neelegantne čizme, čak sa rumom. Paradoks je što najbolje obučene Ruskinje zimu uglavnom provode u toplim krajevima, vrlo često na tropskim destinacijama gde u kupaćim kostimima ispijaju šampanjac.

Zahvaljujući njihovim društvenim mrežama mogli smo ipak da vidimo kako se oblače zimi. Preovlađuju tamne boje, mahom crna i svedeni, kvalitetni komadi.

Ana Zavorotnjik je prva na listi sajta In beat kao najbolja modna influenserka iz Rusije. Na Instagramu je prati 223.000 ljudi. Ana je ćerka glumice Anastasije Zavorotnjuk i živi u Dubaiju, ali redovno posećuje Moskvu.

Kaput sa krznom, crna toaleta, Prada torba i cipele su samo jedna od kombinacija koje bira zimi.

Druga varijanta je crni kožni mantil u formi kaputa uz glomazne čizme i efektnu torbu sa bodljama.

Glumica Anastasija Rešetnikova živi u Amsterdamu. Govori engleski, ruski i holandski jezik i ima evropski pasoš. Odabrana je među više od 3.000 kandidata iz 123 zemlje kao jedan od Berlinale talenata 2021. godine. Jedna je od najbolje obučenih žena iz Rusije, a u ovom zimskom autfitu vidimo i šubaru! Doduše totalno fashion verziju.

Neutralne boje zimskih komada ona razbija i slojevitim, efektnim nakitom.

Liza Gisevskaja je mlada blogerka iz Sankt Peterburga koja privlači pažnju svojim cool odevnim kombinacijama.

ruskinje
Foto: Mauro Del Signore / Zuma Press / Profimedia

Ova devojka ima svoju prodavnicu vintidž stvari koja se zove Comme une Fille.) Drugačija je od ostalih i izdvaja se po miskovanju različitih vintidž stilova. Zima iz njenog ugla? Rokerksa majica, široke trenerka-pantalone, bunda i jedan cvetni Dior u rukama.

Elena Perminova, slavna ruska manekenka, danas je ikona stila i supruga ruskog oligarha Aleksandra Lebedeva. Danas uživa u ogromnom luksuzu i bogatstvu, ali prošlost joj i nije bila tako slavna – današnji muž ju je svojevremeno spasao zatvora nakon što je uhapšena zbog prodaje droge. U ćeliji je bila samo jedan dan. Godine 2015. Elena je pokrenula dobrotvorni onlajn projekat pod nazivom SOS Lene Perminove. Komadi iz njene garderobe prodaju se par puta mesečno, a sav prihod ide direktno teško bolesnoj deci u zemljama istočne Evrope.

Zimi ona je uvek na tropskim destinacijama, pa se jako teško može pronaći njena fotka u kaputu. Najbolji snimaj zimskog autfita napravila je u avgustu! Odlične široke farmerke neobičnog dezena i siva rolka uz pletenu torbu? Zašto da ne!

Za Pariz pak bira teksas čizme preko kolena i crni kaput.

Anja Zurova je urednica u Vogue Hong Kong, a bila je modna urednica ruskog Tatlera i tamošnjeg izdanja magazina Allure.

Omiljena je fotografima uličnog stila, a njeni autfiti su karakteristični po tome što savršeno spaja povoljne komade sa onim luskuznim. Evo kako izgleda jedan Anjin zimski „Šerlok Holms“ stajling.

ruskinje
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram