Zašto muškarci više vole punije žene: Istraživanje dalo potpuno neočekivane rezultate

Ko bi rekao?!

U zanimljivom istraživanju koje je sprovedeno na jednom britanskom Univezitetu, pokazalo je da muškarci, kada se nađu u kriznim situacijama u životu, više vole punije žene.

U eksperimentalnoj studiji pre nekoliko godina, naučnici britanskog Univerziteta Westminster intervjuisali su pola ispitanika postavljajući im pitanja koja povećavaju nivo stresa, dok su ostali odgovarali na banalna pitanja koja ne povećavaju nivo stresa, piše Net.hr.

Nakon toga, obe grupe ispitanika su pogledale fotografije različitih žena – od vrlo mršavih do gojaznih. Oni muškarci koji su imali povećan nivo stresa nakon intervjua preferirali su žene krupnije figure.

„Muškarci uvek biraju ‘karakteristike zrelijeg izgleda’ u nepovoljnim trenucima svog života“, objasnio je autor studije, dr Varen Svami.

„Čini se da je oblik tela važan znak fizičke i psihičke zrelosti“, kaže Varen.

Oni koji nisu učestvovali u „stresnom“ intervjuu smatrali su da su mršavije žene, poput Anđeline Džoli, privlačnije. Ovo, kažu naučnici, objašnjava i činjenicu da se u necivilizacijskim kulturama, gde većina stanovnika ima nedostatak sredstava za život, posebno cene ženske obline.

Punije žene
Foto: Swimsuits For All/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Podsetimo, prethodna britanska studija otkrila je da 89 posto muškaraca više voli da legne u krevet pored takvih žena. Takođe, 68 posto žena misli da su krupniji muškarci bolji i nežniji partneri.

Svi muškarci u različitim anketama odgovorili su isto: žena s viškom na kostima izgleda zdravije. Kada to kombinujete sa samopouzdanjem i blistavim stilom, mnogi će se složiti da je u pitanju izuzetno atraktivan izgled.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram