Zamena za botoks – ništa ne košta, a traje 30 sekundi

Foto:Shutterstock

Umivanje vodom s ledom svakog jutra, ali i večeri čini da koža izgleda blistavije, punije i svežije.

Ako vam je stil života takav da malo spavate, a previše vremena provodite neaktivni i u zatvorenom prostoru, znate i sami kako je ujutru teško postići da koža izgleda sveže.

Iako su kozmetičke masaže lica uvek dobro rešenje, ipak postoje i one koje su jednako delotvorne, a možete ih napraviti i kod kuće, piše IDJTV.

Reč je o “Facial icingu”, odnosno tretmanu hlađenja kože ledom.

Sve što vam treba je posuda s hladnom vodom i nekoliko kockica leda koje ćete u nju staviti. Nakon što pripremite hladnu kupku, uronite lice i držite ga unutra oko 30 sekundi.

Ova rutina deluje poput prirodnog faceliftinga, a postupak možete ponoviti nekoliko puta. Oni koji su probali kažu da je tretman odličan i kada je u pitanju umirivanje upalnih procesa.

Ako imate problem s podočnjacima ili vam je lice nateklo, led će pomoći. Možete led koristiti ujutro, ali i kad god poželite.

Iako led može puno pomoći, voda može i isušiti kožu i tako joj oduzeti vlagu. Iz tog je razloga pametno nakon ovog tretmana lice namazati kremom koja će mu pružiti hidrataciju.

Ovu prirodnu, a besplatnu metodu podmlađivanja brojne poznate dame praktikuju već godinama.

Jedna od njih je i poznata manekenka Kejt Mos. Naime, ona se svako jutro umiva lednom vodom kojom postiže lifting efekt, smanjuje nadutost, pore i male bore, a uz to se i dobro razbudi. Kako kaže Kejt rezultati su odmah vidljivi – podočnjaci su manji, a lice zategnutije.

Ipak, nemojte imati prevelika očekivanja. Tako ćete možda primetiti manje bubuljica nakon tretmana na licu, ali možda i nećete. Ne postoje klinički dokazi koji kažu kako ovaj tretman rešava probleme s bubuljicama. Uz korišćenje leda ne zaboravite na dnevnu rutinu čišćenja kože i kreme ili serume.