VIDEO Kako da precizno iscrtaš ajlajner za manje od 2 minuta

Proces crtanja ajlajnera je mnogo lakši nego što mislite i nije vam potrebno više od dva minuta. Ispratite naše korake za savršen ajlajner brzo i lako, i uštedite vreme pred izlazak.

Koliko puta vam se desilo da upropastite celu šminku jer ste pogrešili pri iscrtavanju ajlajnera? Crtate i brišete dok vam oči ne izgledaju kao pandi, a onda odustanete od celog procesa. Možda ste poželeli da istaknete oči u mačkastom stilu ali nemate vremena da crtate ajlajner jer vam obično oduzima previše vremena.   Pokazujemo vam kako da se oslobodite nepotrebnog stresa pri šminkanju koracima kojima ćete brzo nacrtati ajlajner pod preciznim uglom.

Biće vam potrebna uglasta četkica koja se koristi za ajlajner ili obrve, senka u braon ili crnoj boji i naravno – ajlajner.

Četkicu blago umočite u senku i njome ovlaš nacrtajte oblik ajlajnera kakav želite. Čak i ako pogrešite, senku možete da operete običnom vodom i vaticom. Nakon što nacrtate šablon, prvo ga uokvirite, napravite trouglić, a potom ga ispunite ajlajnerom kao što smo pokazali u videu.

Mali trik ako ipak pogrešite – korektorom možete ispraviti svaku grešku. Ako ste slučajno preterali sa debljinom ajlajnera, „suzite“ ga tako što ćete višak sakriti korektorom.

Oni koji žele da unesu malo živosti u svoj mejkap luk mogu napraviti ajlajner u boji. Samo naprskajte četkicu fikasatorom i umočite u senku. Svaka senka može postati ajlajner uz jedan špric fiksatora u spreju. Dodatnu inspiraciju možete pronaći na Instagram profilu šminkerke koja je zaslužna za mejkap u seriji Euforija – Donijele Dejvi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram