Trendi frizura – i za vrućine i za masnu kosu

Moda i lepota 05. jul 202017:56 > 11. maj 2021 12:11
francuska pletenica
Foto: Profimedia

Francuska pletenica idealna je letnja frizura, a i sjajan trik da ti kosa zablista i tri dana nakon pranja.

Malo je frizura romantičnih poput francuske pletenice. To je bezvremena klasična frizura koja je omiljena već decenijama. Osim što je mnoge dame biraju za svečane prilike, ova pletenica zapravo je sjajna ideja za kamuflažu masnih vlasi, odnosno savršena je za kosu drugog ili trećeg dana od pranja.

Na prvi pogled nije je lako napraviti, ali trebaće ti samo malo vežbe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brushworx Hair & Makeup (@brushworx) on


Za početak znaj da ne treba da je praviš ako si tek oprala kosu jer ćeš je teško oblikovati.

Još ideja za frizure:

Francuska pletenica je zapravo frizura u kojoj se sva kosa skuplja u jednu veliku pletenicu pozadi, počevši od čela. Kosu pre pletenja dobro očešljaj kako bi je izravnala, a potom je podeli na tri ista dela. Upleti pramen iz desne ruke preko srednjeg pramena tako da desni dođe u sredinu. Potom upleti levi pramen preko srednjeg pramena tako da sad levi bude u sredini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?Kaeley? (@kaeleystyles) on


Nakon što napraiš ovu osnovu, uzmi novi pramen s desne strane, spoj ga s desnim pramenom koji držiš u ruci i upleti ga opet u sredinu tako da je sada taj desni pramen onaj u sredini. Uzmi novi pramen s leve strane, spoj ga s levim pramenom i upleti ga u sredinu tako da je sad levi pramen u sredini. Ponavljaj ova dva postupka sve dok ne ispleteš celu pletenicu. A da sve bude lakše, tu su tutorijali na Jutjubu.

Kad se uhodaš, možeš i da isprobaš razne varijante ove frizure – sa strane, opušteniju, ozbiljniju…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SMITH England (@smithenglandhair) on


Opuštenu verziju dobićeš ako ispleteš samo gornji deo pletenice, a donji vežeš u punđu ili ostaviš u ležernom repu. Dobra ideja je i da počneš frizuru s jedne strane, a završiš je tako da pada preko drugog ramena. I slobodno u kosu dodaj neki ukras, hit su ovoga leta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram