Stilizujte kosu kao Penelope Kruz u filmu „Madres Paralelasˮ

Foto:BFA / Alamy / Alamy / Profimedia

Romantični stajling u stilu ʽ90-ih sa šiškama u padu, poput Francuskinja, jedan je od top pet trendova lepote poslednje tri godine. Nije iznenađujuće, jer ova univerzalna frizura pristaje mnogim devojkama – kose šiške ispravljaju crte lica, vizualno ga čine užim, a osim toga stvaraju dodatni volumen, rečju, savršenstvo. Proslavljena glumica Penelope Kruz pojavila se s ovom frizurom u Almodovarovom novom filmu i podsetila nas zašto je svi toliko volimo.

Da biste stilizovali kosu poput Penelope biće vam potrebni: sprej za teksturu, lak za kosu i sprej za volumen pri korenu, koji se ne ispira. Natapirajte gornji sloj kose koristeći češalj, učvrstite je ukosnicama, a zatim popravite volumen proizvodima za stilizovanje, prenosi City magazin.

Za Penelopu je ovo sedmi Almodovarov film u karijeri. Radnja je izgrađena oko života dve žene – uspešne odrasle fotografkinje i tinejdžerke, koje ne povezuje ništa osim porodilišta. I ovaj susret radikalno menja njihovu sudbinu.

Foto:BFA / Alamy / Alamy / Profimedia

Film je otvorio prethodno izdanje Venecijanskog filmskog festivala, a krajnji ishod bila je nagrada za Penelope Kruz. Španski reditelj sa radošću je iščekivao ovaj prestiži događaj. Tim povodom izjavio je sledeće: „Kao reditelj, rođen sam u Veneciji 1983. godine. Trideset osam godina kasnije pozvan sam na otvaranje festivala. Ne mogu vam preneti radost i koliko mi to znači. Jako sam zahvalan festivalu na ovom priznanju i nadam se da sam dorastao zadatkuˮ.

Ukoliko vam se dopala ova priča o junakinji Hanis, predlažemo vam da se prisetite i odevnog predmeta koji je imao širok odjek.

Izvor: Elle Russia