Srbiju je lako pogoditi: Mapa omiljenih brendova po državama

Black friday, crni petak, rasprodaja, kupovina, šoping
Foto: Nova.rs

Objavljena je mapa sveta koja otkriva najpopularniji modni brend 2021. godine u svakoj zemlji sveta. Jedan je na prvom mestu u čak 37 zemalja.

Na mapi – napravljenoj korišćenjem podataka Google pretrage za 12 meseci – pokazano je koji modni brend najviše vole stanovnici svake zemlje.

Španska modna kuća Zara zauzima prvo mesto u 37 zemalja širom sveta, a slede Nike (36) i Zalando na drugom i trećem (14).

U poređenju sa istim podacima iz prošle godine (gde su Louis Vuitton, Gucci i Chanel bili najpopularniji brendovi), mapa ukazuje koliko su se modni izbori promenili u poslednjih 12 meseci.

U Srbiji je najpopularniji brend Zara, kao i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Albaniji i Bugarskoj.

Prema mapi, Ujedinjeni Arapski Emirati, Japan, Portugal i Monako takođe biraju Zaru kao najpopularniji modni brend.

 

Foto: Nova.rs

Drugoplasirani Nike je omiljeni modni brend u zemljama poput Južne Afrike, Meksika, Indije i Malezije.

Trećeplasirani Zalando, sa sedištem u Berlinu, poznat po tome što prodaje sve, od high street odeće do vrhunskih dizajnera, a nalazi se na vrhu pretrage u Austriji, Francuskoj, Italiji i Nemačkoj, između ostalih.

Međutim, brend Next vlada u Velikoj Britaniji, dok je Asos najpopularnija modna pretraga u Irskoj, Malti, Kipru i Islandu. Luksemburg je jedina evropska zemlja koja je najviše tražila luksuzni brend Louis Vuitton.

U SAD ne postoji jedan brend koji dominira. Najpopularnija modna pretraga je za Macy’s, što je američki lanac robnih kuća, koji ima nekoliko internih linija odeće. Međutim, Kanađani najviše pretražuju brend Lululemon. Osnovan 1998. godine, brend je stekao reputaciju u proizvodnji kvalitetne sportske odeće.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели lululemon (@lululemon)

Zara takođe pobeđuje u Aziji, budući da je najtraženiji modni brend u 12 azijskih zemalja.

U Africi je situacija raznolika – Etiopija je zaljubljena u Adidas, Egipat u H&M, a Zimbabve u Dior. Ipak, dominiraju Nike, Gucci i Zara.

U Južnoj Americi pobednička pozicija je uglavnom podeljena između brendova Nike i Adidas, a brend Fashion Nova dominira u dve zemlje.

***

Bonus video: Spisak za putovanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram